Korál original

ha azt mondom, hogy május 17-én Korál a Barba Negra Track-ben, akkor az emberek egy része megrántja a vállát, hogy na és, egy másik része meg visszakérdez, hogy mi a fene az a Korál? egy dolog biztos, a visszakérdezők mindegyike 20as éveit járja, vagy még fiatalabb. de ott van a harmadik rész, akik ha nem is kezdenek el lelkesedni, de legalább annyit dünnyögnek csendesen, hogy jó.

korál

na ezen dünnyögőket lehet felrázni, sőt, egyenesen jegyvásárlásig fakadó érdeklődésre csigázni azzal, hogy a csönden ‘jó’ után az ember, csak úgy mellékesen megemlíti, eredeti felállásban lesznek. emberünk ekkor felnéz, szemében hitetlenség, memóriájában pedig futnak a képek, veszi sorra a tagokat, Balázs Fecó után első helyen rögtön Magyarország egyetlen korál hajú dobosát – Dorozsmai Péter -, nem kihagyva Fischer Lászlót és Fekete „Samu” Tibort sem. a képek mellett jönnek elő a zenék, érzi egyik lábát a lépcsőn, míg mögötte kőfalak omlanak, nézi a szeretet zsoldosait, kérleli őket, maradjanak vele. ehhez az állapothoz már párás szemek és mély sóhajok járnak, emberünk ekkor már meggyőzve, érzi biztosan, hogy ezt a Korált, még ezt az egyet nem hagyhatja ki. és, miközben igyekszik minél pontosabban feljegyezni, hogy hogy a fenébe is fog eljutni a Barba Negra Track-be – legyünk elnézőnk, emberünk Fecóval együtt volt fiatal, nem járt még ilyen helyen – csak azon drukkol, hogy Fecó csak kicsit énekeljen tisztábban és kicsit forduljon jobban a közönség felé. mert, bár a hamis hangok elfeledhetők, pláne, ha emberünk maga is énekel, de az elég zavaró, ha a frontember végig a színpad belsejét nézi.

akkor a lényeg még egyszer, címszavakban: Korál, az eredeti felállásban, Barba Negra Track, május 17, 20:00. előzenekar az Üzletembers, ők 19:00-kor kezdenek. ha jó kedvüket kapjuk el, akkor prögős kis előbulit fognak csapni, teljesen kihagyni őket nem érdemes.
jegyek elővételben 1.500, helyszínen 2.000 pénzbe kerülnek.
a rendezvény FB oldala itt.

egy megjegyzés a végére: ez lesz első koncertünk a nyári Barbában, és meglehetős magas elvárásokkal fogunk érkezni, már ami a hangzást illeti. imádtuk a téli Negra faborítását, imádtuk, hogy ott a legtöbb koncert nagyszerűen szólt. valami ilyesmit várunk most is, meg sok-sok régi, nagyszerű Korál számot. olyat, mint ez is, például: