Pegazusok még mindig nem léteznek, de albumuk már lesz!

A 2012-es Szomorú számok EP, és a 2013-ban megjelentetett három új dal után elkészült az egyik legígéretesebb fiatal hazai formáció, a Pegazusok Nem Léteznek bemutatkozó nagylemeze. 10 dal, markáns hangzás és hangulat.

A Pegazusok Nem Léteznek együttest az Esti Kornél zenekar dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos és színművész szakos barátnője, Ács Eszter alakította 2011-ben. 2012-ben jelent meg az akkor még kéttagú formáció Szomorú számok EP-je, melyről a Kiadó című szám vált ismertté. Az év végén a duó a Heaven Street Sevenből ismert Németh Róbert basszusgitárossal és Lázár Ágostonnal, az Esti Kornél dobosával négytagúra bővült. 2013-ban az együttes két virtuális kislemezzel, összesen három új dallal jelentkezett – Segíts nekem, Társasjáték, Senki nem beszél – melyeket a rádiókból is ismerhetünk. A még a Szomorú számok EP-re készült Naíva című dal azóta felhangzott az HBO saját gyártású Társasjáték című sorozatában is. A zenekar, mely az elmúlt egy évben a hazai zenei sajtó egyik új kedvencévé vált, ez elmúlt bő egy évben több klubkoncerten és fesztiválon (Fishing on Orfű, Campus Fesztivál) is bemutatkozott.

A Pegazusok Nem Léteznek az elmúlt hónapokban folyamatosan dolgozott új dalain – a munka néhány héttel ezelőtt ért véget; elkészült az együttes tíz dalt tartalmazó, bemutatkozó, cím nélküli nagylemeze, melyre az eddig megszokott intim és melankolikus hangzás mellett a karcosabb megszólalás, a gitárpop- és az elektronikuszenei megközelítés egyaránt jellemző.

A lemez digitálisan és fizikai formátumban is megjelenik, a Lovasi András fémjelezte Megadó Kiadónál. Megvásárolni kisebb budapesti lemezboltokban (Musicland, Deep, Rock Diszkont, Lemezkuckó), az ismert internetes platformokon (iTunes, Deezer, dalok.hu) és közvetlenül a zenekartól lehet. A lemez mindemellett elérhető lesz a Spotify-on és a Pegazusok Nem Léteznek Bandcamp-oldalán is.

„Örülök, hogy végre sikerült összefoglaltuk ezt az elmúlt másfél évet. Én mindig mindennel elégedetlen vagyok, és most is már a következő lemezen gondolkodom, de nagyon fontos számomra ez az anyag, mert azt hiszem mindent beletettünk ami bennünk volt. Kicsit félek is, hogy tudunk-e majd még valamit mondani…De remélem ezekben a dalokban sikerült olyan dolgokról beszélnünk amik mások számára is fontossá válhatnak.” – mondja Ács Eszter, a zenekar dalszerző-énekesnője, míg Lázár Domokos gitáros-dalszerző, aki a lemez producere is volt a következőket teszi hozzá: „Mivel a lemeznek nem volt klasszikus értelemben vett producere, izgalmas volt az is, hogy valamennyire külső szemlélőként kellett a dalainkra tekinteni. Ez nyilván marha nehéz volt, mert ezekben a számokban nagyon sok személyes és számunkra fontos dolog benne van.”

Az album lemezbemutató koncertje május 3-án a budapesti Corvintetőn lesz.

A Pegazusok Nem Léteznek az albumot mindemellett klub- és fesztiválkoncerteken mutatja be: a többek közt április 11-én, Pécsen a Pécsi Est Caféban a Kiscsillag vendégeként, június 21-én a Fishing On Orfű fesztiválon, július 25-én a Művészetek Völgyében, és július 26-án debreceni Campus Fesztiválon.

https://www.facebook.com/pegazusoknemleteznek

http://pegazusoknemleteznek.bandcamp.com/