That’s What I Call Hétvége! – avagy péntektől hétfőig a táncparketten

Úgy tűnik végre ébredezik a város, a depressziós téli hónapok után kezd belopakodni a tavasz. Azért még ne kezdje el senki a fürdőnacit keresgélni (én még ma reggel jeget kapartam a szélvédőről), de lassan eljön az az idő, mikor egy tavaszi dzsekivel és egy üveg töménnyel egész éjszakára hitelesítve vagyunk, vezessen bármerre utunk a hétvégék kedvenc teljesítménytúrájának (A: kedvenc kocsmánk- B: bulihelyek) során. Úgy tűnik ezt érzik a helyek, klubok, bárok tulajdonosai is, ugyanis elég erősre sikerült az eheti koncertfelhozatal. Ugorjunk is fejest a carpe diem örvénylő vizébe!

PÉNTEK:

Február utolsó napján (ti észrevettétek egyáltalán, hogy volt ilyen hónap?) indul a Neverland nevű kétnapos buli a Petőfi Rendezvényközpontban. A fellépők között olyan nagy nevekkel, mint Julia Carpenter, Andro, Chris Lawyer. A házigazda a Punnany-s Wolfie lesz, a napijegy 1990 Ft, a kétnapos bérlet 3490. Illetve nyilván némi kiadást jelent majd a szükséges hangulatfokozók (értsd: Kubu üdítőital) beszerzése, de hát valamit valamiért, nem?

Akik kicsit kevésbé intenzív szórakozásra vágynak, nekik ajánljuk mondjuk a Rómeó Vérzik zenekar jubileumi buliját a Club 202-ben. 10 éves szülinapját ünnepli az Engedd belém! lemez, ennek apropóján a srácok el fogják nyomni az egész albumot, a műsort feldúsítva egy rendes best of műsorral. Lesz vendég, egyrészt fellép még az estén a Hátsó Kapu és a Psychogang, illetve a Rómeó Vérzik egykori gitáros, Ermi is vendégeskedik régi harcostársai buliján. A belépő 1800 Ft.

A Barba Negrában pedig a karibi hangulaté lesz a főszerep, ugyanis a PASO tart szeánszot. Vendégként csatlakozik hozzájuk Szűcs Krisztián is a HS7-ből. Illetve te is megtehetitek ugyanezt, ha belépőt váltotok nettó 1900 forintért.

A legbetegebbnek ígérkezőt ezen az estén valószínűleg a Müsziben tartják Lézerfarsang 3000 néven. Az esemény leírásából következtetve nagyjából úgy fog kinézni a dolog, hogy villogni fog mindenféle lézer, az emberek elvadultabbnál elvadultabb jelmezekbe öltöznek (üstökös, részecske, űrhajós, robot), miközben üvölt mindenféle betegebbnél betegebb zene. Ilyen bulikra van szüksége Budapestnek! A jegyár jelmezben 800 Ft, az alufólia agyhullámvédő sapkáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A pénteki nap talán legizgalmasabb programja az amerikai Crystal Slits fellépése, akik poszt-punkban utaznak, és immáron 10 éve riogatják a jónépet hol jobban, hol kevésbé befogadható zenéjükkel. A helyszín a budapesti bölcsészség szívcsakrája a Kuplung, az előzenekar pedig az állítólag „katedrálispunkot” játszó Gustave Tiger lesz, ami nem tudom, hogy micsoda, de a vége még az lesz, hogy becserélem a Crystal Slits előtti sörözést, és elmegyek meghallgatni őket.

Akiket nem elégítettek ki ezek a bulik, azok nyugodtan barangoljanak a Port.hu-n, lesz még pár izgi program.

SZOMBAT:

Március első napján a világtörténelemben először egy estén lép színpadra a Sex Action, a Ganxsta Zolee és a Kartell és az Action. Már amennyiben nem ginázza be ismét valaki Zolit, az ugyanis most eléggé hazavágná a bulit. A helyszín a Dürer kert, a belépő ára igazából tök mindegy, mert ez minden pénzt megér!

Vagy lehet menni az Operához, ahol utcabált rendeznek. Az esemény egészen konkrétan erről fog szólni: „Fél tíztől élőben, kivetítőn közvetítik az Ezüst Rózsa Bál programját, többek közt az elsőbálozók nyitótáncát és a világhírű bolgár mezzoszoprán, Vesszelina Kaszarova produkcióját, amelyeket házigazdaként Miklósa Erika és Sárfalvi Péter vezet fel. Mindezek előtt odakint már hat órától DJ teremti meg az utcabáli hangulatot. Az Opera mindazokat várja, akik a tavasz első napján kötetlen szórakozásra vágynak és talán adakozni is kívánnak. A benti esemény célja a jótékonyság, amelyhez mindenki csatlakozhat, akinek fontosak a közügyek. A szabadtéri zenés rendezvény résztvevői számára a Dalszínház utcában négy házikót állítanak fel – ezekben többek közt forralt bort, kolbászt és kenyérlángost vásárolhatnak. Az elárusítóhelyek mellett adománygyűjtő urnákat helyeznek ki, így az utcabál résztvevői felajánlhatják visszajáró pénzérméiket az Országos Mentőszolgálat számára gyűjtött összeghez, amelyből mentőautót vásárol az Opera.”

Az A38 hajón a Kerekes Band tér vissza a folkzenéhez, a Corvintetőn pedig osztrák művész, Niereich döngöl technóval, csak hogy két végletet említsünk.

A legérdekesebbnek ezen az estén a Trafik klubban rendezendő punk és hardcore est ígérkezik feltörekvő bandákkal az ország minden tájáról. Az esemény neve „Gotte stick together like glue like crew” , és ezzel engem meg is vettek.

VASÁRNAP

Semmi. Nem is értem, ezt a napot minek szoktuk beletenni a hétvégi programajánlóba…

HÉTFŐ

Anna Calvi. Anna Calvi. Anna Calvi. (Erre megyünk, lesz beszámoló meg minden jóság).