egy első + egy második + egy utolsó = két koncert

nagy kérdés, hogy lehet-e egy ajánlóban egyszerre KFT-t kínálni az A38-on és az utolsó Első Emeletet az Arénában? a két zenekar közönségének közös halmaza meglehetősen kicsi, sőt, meggyőződésem szerint, ha a rajongók közös halmazát keressük, akkor az egyszerűen nem létezik. rajongani a macskáért, egy úton azt énekelni neki, hogy állj, állj, állj, vagy lövök, egyszerűen lehetetlen. hogy akkor mégis mint kerülnek egy ajánlóba?

egyszerűen csak az én érdeklődésem okán. sosem voltam Első Emelet fan. mikor ők futottak, akkor én a fiatalok azon csoportjába tartoztam, akiknek ez a zene, ez az öltözködés, hogy a frizurákról már ne is beszéljek, egyszerűen ciki volt. természetesen nem is hallgattam Első Emelet dalokat, koncertjüknek még a közelébe sem mentem. mégis ismerem nem kevés számukat. hogy lehet? magam sem értem. talán, amikor cikiztük az egész bandát, talán akkor mászhattak be a fülembe. eltelt pár év, aztán egyszer azon kaptam magamban a kocsiban, hogy Első Emeletet dúdolok, most meg koncertre akarok menni. mi történik itt? hogy lettem szimpatikusak nekem ezek a fiúk? talán napjaink Gesztijének szégyenteljes próbálkozásai okozzák, hogy élvezetet találok a korai évek szövegeiben? Kiki nevét mikor jegyeztem meg? Berkesre van egyedül mentségem, a Kemény kalap és krumpliorr okán. van ember, ki onnan őt nem ismeri?

ha lenne, az gyorsan töltse le valahonnan az említett alapművet és nézze meg, külön koncentrálva minden egyes karakterre. megéri, nem vitás.azt mondják a plakátok, hogy ez lesz az utolsó Első Emelet koncert. bátor vállalkozásnak tűnhet az Arénába vinni őket, de szerintem jó eséllyel meg lesz a teltház. rengeteg rajongója volt a zenekarnak, hihetetlen őrület volt körülöttük, ezt kívülállóként is lehetetlen volt nem észrevenni. márpedig ezek a rajongók ott lesznek a koncerten, a nők még visítani is fognak. most, hogy ezt írom jut eszembe: férfi Első Emelet rajongóval még nem nagyon találkoztam, pedig, ha Ákosért tudnak pasik könnyes szemmel csápolni, akkor szerintem Patkó Béla sem lehet hímnemű rajongók nélkül. lepd meg szüleidet az Első Emelet december 28-ai Arénabeli koncertjére szóló jeggyel, lepd meg magad is eggyel és garantálom, hogy nem csak az lesz szórakoztató, amint szüleid újra átélik fiatalságuk egy röpke pillanatát. élvezni fogod a zenét is. a fene sem érti, hogy miért, de élvezni fogod. az Első Emelet mindig is működött, a végén sajnálni fogod, hogy utoljára láttad őket.

a KFT december 18-án tartja lemezbemutató koncertjét az A38 hajón. igen, lemezbemutatót. az 1983-ban megjelent, A Fodrász/Üzenet a liftből című albumának a bemutatóját. igen, most 2013-ban, 30 évvel a megjelenés után. anno, Laáréknak ez a második lemezük volt, mondom ezt azért, hogy mindenki előtt világossá váljon a poszt címében megfogalmazott egyenlőség. KFT rajongó, na az voltam. szerettem őket minden körülmények közt, kivéve, amikor elindultak a táncdalfesztiválon. hihetetlen, de már akkor is volt lehetőség arra, hogy egy számot túljátszanak, így sikerült megutálnom a Bábu vagy című nótát.

de, ha ettől a számtól, és az akkori szerepléstől eltekintek, akkor töretlen a szerelem. imádtam a KFT klubokat is, bírom Dráni történeteit, sosem unatkoztam még koncertjükön. az pedig, hogy egy, pontosabban két lemez egészét meghallgathatom egy koncerten olyan lehetőségnek tűnik, amit kár lenne kihagyni. az A38 gyomra pont megfelelő méretűnek ígérkezik egy nagyobbacska, de még bensőséges klubkoncerthez, ahol mindenki érezheti úgy, hogy az az üzenet csak neki szól. KFT, dec 18, A38. szüleid ott lesznek. viszont akkor az előzőekben említett fa alá valót felejts el! nem érdemes kísérletezni, mint írtam, meglehetősen kicsi a közös halmaz.

minden infó az Emelet koncertről itt. a KFT részletekért pedig ide tessék klikkelni!