„Nem szeretem a popzenét” – jön a Vad Fruttik új lemeze

Három év szünet után, december 10-én új nagylemezt jelentet meg a hazai klubok és fesztiválok egyik legfőbb kedvence, a Vad Fruttik. Likó Marcell frontember és zenekara minden eddiginél kidolgozottabb, elmélyültebb albumot hozott össze, egyben pályafutása talán legdinamikusabb és legegységesebb nagylemezét készítette el. Az új album címe Darabok.

923015_10153348598790062_2003169804_n

„A Fénystopposok után másfél évig nem írtam dalszöveget. Próbáltam elfelejteni az albumot, meg kedvem sem volt ezzel foglalkozni. Maradt egy évem összerakni a lemezt. Kitaláltam, hogy havonta egy dalszöveget kell írnom. Ez rossz érzés. Jó vagyok abban, hogy magamat bántsam – biztos azért is lettek a szövegek olyanok, amilyenek. Többször beszéltem Géczi János költő barátommal a versírás mikéntjéről, a kortárs költészetről, meg arról, hogy mi történik a különféle művészeti ágakban manapság. Ennek az lett a hozadéka, hogy utálom, ha valaki azt mondja rám, hogy költő vagyok – nem vagyok az, aki ezt gondolja, még nem olvasott verseket – meg az is, hogy még nehézkesebben írok, mert bizonyos szemszögből minden szarnak tűnik. Nem szeretem a popzenét. Nem szeretem, ha valami nem elég zajos, vagy elég torz, vagy ha valami túl könnyen befogadható. Úgyhogy a dalok is ilyenek lettek – vagy szerkezetükben, vagy szövegükben, vagy hangszerelésükben” – meséli az új lemez elkészítéséről Likó Marcell gitáros-énekes-frontember. A zenekar a lemezt Budapesten, a Petőfi Csarnokban mutatja be, december 14-én.

Az új Vad Fruttik-lemezt egy idén tavasszal kiadott, három számot tartalmazó EP, és a Válaszok nélkül című rádiós dal, illetve az ahhoz készített videoklip vezette fel. A klip különlegessége, hogy Likó Marcell mellett a másik főszereplő Trokán Anna színésznő.

Az új album december 10-én jelenik meg, ám a lemez december 2-ig előrendelhető – aki ezt az utóbbi lehetőséget választja, Mikulásra már megkapja az új lemezt.

Rendelni az alábbi linken lehet: http://fesztivaljegy.hu/index.php?id_product=132&controller=product&id_lang=7

Végül, de nem utolsósorban, itt az új Vad Fruttik-album számsorrendje:

1. Darabokban / 2. Válaszok nélkül / 3. Szemben a nappal / 4. Sebek / 5. Másodpercek és decibelek / 6. Pipacs / 7. Éjszaka / 8. Kollázs / 9. Orgonák / 10. Egy napra