Kezdésként őrület – VOLT 1-2. nap, beszámoló

Idén már a sokadik VOLT fesztiválunkat töltjük a Lővér-kempingben, így ismerősként érkeztünk meg a helyszínre. Voltak tavaly is fantasztikus koncertek (elég csak Iggyre vagy a Faith No More-ra gondolni), így nagy elvárásokkal vetettük bele magunkat az idei VOLTba. 1-2. napi beszámolónk következik.

29622_10151156254224227_689538250_n

Elsőként Radics Gigi fellépését néztük meg a Heti Válasz borfaluban, hiszen ez tűnt az első értékelhető produkciónak előzetesen. A csajszinak nagyon jó hangja van, ez kétségtelen, de a zenéje inkább mondható lakossági-tucatnak, mint egyedinek. Ettől függetlenül szépen megtelt a borfalu, nagy számban érkeztek a délutáni fröccsözők a színpad előtti árnyékba.

Utána a Random Trip következett a programunkban, ugyanis nagyon kíváncsiak voltunk, mire is izgul a nép minden kedden este az A38-on. A Kiss Tibi-Walkó Csaba-Tóth Vera-Eckü fémjelezte alkalmi banda nem volt egy nagy durranás, talán a kevesebb néha több elvet követve hatásosabb lett volna a produkció. Nem mellesleg itt, a Port.hu színpadon kritikán aluli a hangosítás, zörög-csattog az egész, bármilyen koncertre is megy az ember.

A nagyszínpadon hatkor kezdődő Brains végét sikerült még elcsípnünk a lemenő nap fényében. A korai időpont ellenére egészen szép számban gyűlt a nép a placcon (ránézésre többen voltak ekkor, mint nem sokkal később a Tankcsapdán). A buli nem is tűnt rossznak, azonban egy kérdés felmerült bennünk: vajon mikor jön el az az idő, hogy kinövi ez a csapat a saját Ha az életben-jét és Mennyország Tourist-ját, a Blazing-et? Jó szám persze, de simán elvinné a bulit a többi track is.

Az este (és eddig a fesztivál) legjobb koncertjét egyértelműen a Queens of the Stone Age adta. Külön koncertbeszámoló készül majd, így elöljáróban csak annyit: így kell tökös zenét játszani!

Körülbelül dupla annyian voltak kíváncsiak az este fő fellépőjének, a Thirty Seconds to Mars koncertjére, mint a QOTSA zenéjére, bár az okát nem igazán értjük. A srácok már szinte hazajárnak hozzánk, ám nekünk mégis ez volt az első találkozásunk velük, és be kell vallani, nem nyűgöztek le minket egyáltalán. A koncert baromi unalmas volt, tele hatásvadász elemekkel, de ha egyszer ez kell a népnek…

Az estét Borgore atom-bulijával fejeztük be, sok szót nem érdemel, hajnali háromkor is megeszi az agyadat.

A csütörtöki napunk Rúzsa Magdival kezdődött. Róla ugyanazt tudjuk mondani, mint egy nappal azelőtt Gigiről. Csodás hangja van, de ezek a számok sajnos nem jók. Reméljük, azért sikerül nekik valami egyedibbet is alkotni, nagy kár lenne, ha a hangjuk ilyen tucatzenére menne el. 

Időben álltunk be a nagyszínpad elé a Hurts koncertjére, mint utóbb kiderült: feleslegesen. Egy jó húsz perc késés után állt színpadra a (már bocsánat) szegény ember Depeche Mode-ja, és ez azt hiszem, mindent el is mond a produkcióról.

Az Emil.Rulez! öt és fél év után adott koncertet csütörtökön este fél tizenegytől. Mi vevők vagyunk erre a zenére, így nem kicsit elfogultan mondjuk: eddig a legjobb magyar produkciót láttuk a színpadon. Igaz, nem voltak sokan a nézőtéren, de remek kis seggrázás alakult ki a GDF-Suez színpad előtt. 

A nagyszínpad aznapi utolsó fellépője a Knife Party volt, agyeldobós atombulival. Sokan itt sem voltak, de legalább az emberek nagy része teljesen szét volt szedve (mondjuk erre a zenére csak így lehet mulatni). Bonoboval és DJ Freshhel zárult az este, bár már sok épületeset nem tudunk róluk mondani, aki vevő ezekre a dolgokra, tuti jól mulatott. 

A fesztiválról összességében elmondható, hogy rengetegen vannak, de legalább a hangulatra nem lehet panasz. A mai napot ByeAlexxel kezdjük, de sokat várunk a Papa Roach és a Billy Talent koncerttől is. Meglátjuk.

Képeink erre!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Dallamos francia afropop érkezik az A38-ra A kortárs világzene egyik legnagyobbra tartott tehetsége, az első lemezével elsöprő sikert aratott, mali származású, Franciaországban élő Fatoumata Diawara lép fel az A38 Hajón a friss francia és frankofón zenéket bemutató Tours de France sorozatban....
Újra Budapesten koncertezik a Special Providence Pályafutása során első alkalommal veszi be a Zöld Pardon színpadát az instrumentális zenét játszó Special Providence. A progresszív rock, a metal, a jazz és a chillout műfajok fúziójával operáló csapat harmadik lemezével nagy sikernek örvend világsze...
Budapestre jön az Alter Bridge! Az idén tíz éves fennállását ünneplő Alter Bridge zenekar június tizenegyedikén hazánkba is ellátogat. Ezt sejteni is lehetett, hiszen régóta keringtek róla a pletykák, hogy tiszteletüket teszik a fővárosban. Most olyannyira hivatalossá vált a hír, h...