Koltai Róbert Ganxsta Zoleeval és Kováts Verával sörözött

Már készülődnek a sztárok a III. Budavári Sörfesztiválra: a fesztivál fellépői, Ganxsta Zolee és Kováts Vera Koltai Róberttel mérték össze a tudásukat egy sörcsapoló versenyen, hogy együtt népszerűsítsék kedvenc italaikat, a kézműves söröket.  A hírességekhez a Mystery Gang és a Balkan Fanatik tagjai is csatlakoztak.

Az énekesek és a színész a Spílerben találkoztak, hogy kiderítsék, ki hogy állja meg a helyét a bárpult mögött. A megmérettetés mellett arra is jutott idejük, hogy kipróbálják a finomabbnál finomabb kézműves sörújdonságokat, amelyeket június 13. és 16. között a III. Budavári Sörfesztiválon vernek csapra a folyékony kenyér rajongóinak.

„Nagyon szeretem a könnyű és frissítő csajos söröket, ezért a valódi gyümölccsel érlelt meggyes ital ízlett a legjobban. Hiába a sok fellépés, a színészi szerep még új nekem, ezért előfordul, hogy lámpalázas vagyok. A következő előadás után biztosan megiszom egy meggyes vagy egy citromos sört, mert az a kedvencem. Remélem, Robi ismét csatlakozik.” – mesélte Vera, akiről kiderült, hogy nem csak énekesként és újdonsült színészként, de a sörcsap mellett is jól megállja a helyét.

Ganxsta Zolee-nak a férfiasabb ízek jöttek be.  „Eddig azt hittem, hogy nekem sörben már nem lehet újat mutatni, de a 2013-ban alapított kiskunhalasi vándorsörfőzde West Coast stílusú dupla India Pale Ale típusú nedűje igazi meglepetés volt! Egyrészt nagyon finom, másrészt egy korsó kettővel felér a 8,5 százalékos alkoholtartalom miatt.” – mondta Zolee nevetve.

Kóltai Róbertnek teljesen testhezálló feladat volt a sörkóstolás és csapolás. „Múlt szombaton mutattuk be a Starfactory című musicalt, amiben én egy sörimádó rockert alakítok. Az egyik jelenetben még le is gurítok egy dobozzal, persze az csak kellék és nem valódi sör.  Nem bánnám, ha mostantól előadás után kézműves söröket kortyolhatnék a művész büfében.” – álmodozott Koltai, aki amúgy nagy barátja a kézműves söröknek.

Zolee és Vera mellett Charlie, a Balkan Fanatik, a Mystery Gang, a ZUP, a Joe Cocker Coverband, a Doors Emlékzenekar és a Dumaszínház humoristái szórakoztatják majd a vendégeket a fesztiválon, ahol a 200 féle sörkülönlegesség mellett szombaton 16:00 órától a Starfactory című musicalből is ízelítőt kaphatnak.

A III. Budavári Sörfesztiválról

420633_516064268450602_725219505_n

 

Az ország első számú sörfesztiválja június 13. és 16. között a legjobb hazai, import és kézműves nedűkkel várja vendégeit. Idén a ciderek is sokkal nagyobb szerepet kapnak, a látogatók a Cider ligetben kóstolhatják meg a legjobb roppanós almából készült italokat. A közel 200 éves múlttal rendelkező Laško és Union sörök a fesztivál területén kialakított Laško Balkán Teraszon debütálnak, és számos hazai sörfőzde is az eseményre időzítette újdonságait. A Gyertyános Sörfőzde 18 féle gyógynövény felhasználásával készülő, Elixír 18 névre keresztelt sörkülönlegessége a III. Budavári Sörfesztiválon mutatkozik be, ahol a nagyérdemű megismerheti a Köleses Sör igazán nyári, mézes-köleses sörét is.

További információk a fesztivál honlapján és Facebook oldalán.