A latin jazz nagy ünnepe az A38 Hajón

Két zenekar, kubai és európai muzsikusok, salsa, rumba és egyéb afro-kubai stílusok, mindez sodró és lendületes dzsesszel ötvözve. A Septeto Internacional és a hazánkban élő nagyszerű Elsa Valle fellépése kihagyhatatlan program a latin muzsikák kedvelőinek.

A Septeto Internacional, azaz a „Nemzetközi Szeptet” valóban nemzetközi produkció. A kitűnő svájci-francia zongorista és zeneszerző, Michael Fleiner régóta dédelgetett álmát valósította meg a kétezres évek elején, amikor hat zenésztársával együtt megalapította a kubai-svájci-olasz-magyar zenekart. A jazz és a tradicionális kubai zene iránt egyaránt elkötelezett tagság fő célja, hogy az afro-kubai tradíciót ötvözze a latin és a modern jazz megoldásaival.

A végeredmény: igazi, vérbő, forró és izgalmas muzsika, a latin jazzre jellemző gazdag ritmikával, dúsan áradó ütemekkel, magukkal ragadó fúvósokkal, a salsa hangulatával és féktelen életörömmel. Tito Puente, Paquito D’Rivera és Arturo Sandoval szelleme kel életre az A38 Hajón – a Septeto Internacional először jár Magyarországon, hogy sodró ízelítőt adjon idén megjelenő negyedik albumának anyagából.

A kubai származású Elsa Valle évek óta él Magyarországon – férje a hozzá hasonlóan nagyszerű dzsesszénekes és -szaxofonos, Winand Gábor. Elsa bájos, magával ragadó egyénisége, fantasztikus hangja, elkötelezettsége anyaföldjének zenei kultúrája és hagyományai iránt a legjobb latinjazz-énekesnők közé emeli. Több formációval is dolgozik, ezek közül talán a Rumba Caliente a leginkább tradicionális – klasszikus kubai muzsikát játszik, erős dzsesszes hatásokkal, így kitűnő kiegészítője lesz a Septeto Internacional produkciójának.

Septeto Internacional (CH/CUB/H)

Elsa Valle és a Rumba Caliente (CUB/H)

2013. március 24., vasárnap 19:30

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Koncertterem

Belépő: 1500 Ft, elővételben: 1200 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.