Roger Waters és a Fal újra Budapesten, a világ legnagyobb színpadán!

Újra Magyarországra érkezik jövő nyáron Roger Waters és A Fal turné jövő nyáron! Tavaly, amikor a Papp László Arénában láthattuk ezt a produkciót, konkrétan keresni kellett az állunkat a földön (beszámoló itt), ezért majdnem biztos, hogy augusztusban is ott leszünk a Puskás Stadionban, hogy a világ legnagyobb színpadán láthassuk ezt a hatalmas showt!

roger-waters-the-wall-live

„A valaha volt legjobb show. És pont.” – New York Post

„A Fal előadása hibátlan. Mindenkinek látnia kellene mielőtt meghal.”– Philadelphia Inquirer

„A mű még erőteljesebb, mint amikor készült.” – The Independent

„A Fal a méret és az ambíció diadala… a rock csúcsa.” – The Times, London

„Az biztos, hogy óriási élményt kapsz a pénzedért.” – The Telegraph

„A Fal a legtökéletesebb mű amit valaha láttam, szemmeresztő, elgondolkodtatóan provokatív animációival és képi megoldásaival.”– London Evening Standard

„Képtelenség nem a show élményének hatása alá kerülni.” – The Guardian

Roger Waters, a Pink Floyd társ-alapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy a történelmet író produkciójával, A Fallal visszatér 2013-ban Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében adják elő, zenekari kísérettel és csúcstechnológiájú produkcióval. A Falat eddig 192 alkalommal adták elő a világon, több mint 3,3 millió rajongó láthatta, és ezzel a rocktörténet legsikeresebb művévé vált.

A 2013-as turné 18 stadion előadást foglal magában, olyan ikonikus helyeken, mint a római vagy a berlini Olimpiai Stadion, az Amsterdam Arena és két Telenor Arena előadás Oslóban.

Óriási megtiszteltetés, hogy Budapest is része lehet ennek a szűk elitnek, így a magyar rajongóknak nem kell külföldre utazniuk, hogy láthassák a világ legmonumentálisabb előadását! A turnéról további részletek a www.RogerWaters.com oldalon.

Roger Waters újratervezte és méretezte az előadást ezekre az óriási stadionokra, hogy A Fal élményét még közelebb tudja vinni a nézőkhöz, egyedülálló eseménnyé téve azt számukra.„Nagyon örülök, hogy újra előadhatom A Falat Európában. Óriási élmény lesz mindannyiunknak. Újraalkottam a showt ezekre a hatalmas stadionokra, és igazán jó lett az eredmény. Még mozgalmasabb, drámaibb és izgalmasabb mint az aréna előadások voltak. Újragondoltam az egész dolgot. Ez a grandiózus méretű stadion show 40 éve még nem jöhetett volna létre. Nem tudtuk volna így megtölteni a helyet érzelmileg, zeneileg és előadásmódilag. De a technika fejlődött. Most már meg tudjuk tenni.” – nyilatkozta Roger Waters.

A Fal legendás előadásának első újragondolása 2010-ben volt, amikor felhasználva a modern technikai és speciális effekt lehetőségeket színpadra állították, és számtalan teltházas aréna előadást produkáltak a világban. A Fal egyike a zenetörténet és a mélyebb popkultúra legjobban befolyásoló albumainak, zenerajongók generációinak adva maradandó élményt.

2010 előtt A Fal előadása túlságosan nagyszabású volt ahhoz, hogy igazi turnéban tudjanak gondolkodni vele kapcsolatban, de az új arénák és a technikai fejlődés megoldotta ezt a dilemmát. Roger Waters felújította az előadást, nem csupán külsőleg, de érzésre is, megtartva a meghökkentő színházi extravaganciáját, ami A Falat olyan legendássá tette, és ezzel újabb generációknak adott inspirációt a lélegzetelállító vizuális- és audio élménnyel. A Fal 1980-as, eredeti előadása mindösszesen 29 alkalommal volt látható a Pink Floyd amerikai turnéján, valamint egyszer Berlinben, 1990-ben, a berlini fal lebontásának ünnepén.

A budapesti előadásra jegyet elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai vásárolhatnak november 12-től, a www.RogerWaters.com oldalon keresztül.A november 13-án délig regisztált Live Nation tagok november 14-én és 15-én tudnak elővásárlási jogukkal élni a www.livenation.hu oldalon keresztül.A belépők mindenki számára november 16-án reggel 7 órától lesznek elérhetők a Ticketpro országos hálózatában és awww.livenation.hu oldalon keresztül.Az előadásra limitált számban kapható lesz színpadközeli, úgynevezett kiemelt állójegy is, amiért várhatóan a legnagyobb roham indul majd az értékesítés kezdetén. A közönség emellett 5 különböző árkategóriájú ülőjegyből és normál állójegyből tud majd választani az augusztus 25-i, budapesti showra.

—–

Roger Waters november 15-én, magyar idő szerint 13.30-kor egy különleges, élő  online tájékoztatót tart a turnéról, amelyet a RogerWaters.com és a Facebook.com/rogerwaters oldalakon lehet majd megtekinteni.