Ma este valaki megsérülhet! – Esti Kornél és Hangmás az Akváriumban szeptember 28-án

Szeptember 28-án igen komoly műsorra számíthatnak azok, akik letévednek az Akvárium klubba. Bizony, lassan végérvényesen beköszönt az ősz, így most már az Erzsébet téren ücsörgés és éjjel-nappaliban vásárolt bor szürcsölgetése helyett kénytelenek vagyok behúzódni valami fedél alá. Esetünkben nem kell messzire menni, és a műsor is tűnik olyan izgalmasnak, amiért nem bánjuk, hogy el kell engednünk kedvenc hónapunk, a nyár kezét. Vigyázat! Ma este valaki megsérülhet!

Ezen a remélhetőleg nem túl hűs pénteki estén két zenekar is az Akvárium klub világot jelentő deszkáira lép. Mindkettőjükkel találkozhattatok a Fesztblog.hu hasábjain, sőt, egyikőjükről nem is olyan régen szóltunk elismerően (a VOLT Fesztivál kapcsán). Rutinos olvasóink már sejthetik, hogy az egyik banda az Esti Kornél. Hozzájuk csatlakozik a Hangmás, hogy kifordítsák a négy sarkából a világot (vagy legalábbis a Nagytermet). Ismerkedjünk kicsit közelebbről a két zenekarral!

Az Esti Kornél illetőségét tekintve mezőtúri, alapításának éve pedig 2006. Eleinte különböző tehetségkutatókon próbálkoztak a srácok (több jelentősebb sikerrel), aminek hozományaként egyre többen kapták fel a fejüket a banda neve hallatán. Nem volt tehát előzmény nélküli, hogy bemutatkozó lemezük már a Lovasi Bandi bá’ vezette Megadó Kiadó gondozásában jelent meg 2009-ben. Nos, a munkakapcsolat olyannyira jól sikerült, amire talán legmerészebb álmaikban sem gondoltak a fiúk: megkapták a lehetőséget, hogy a Kispál és a borz búcsúkoncertjét felvezessék, és a Sziget Nagyszínpadán játszanak több ezer ember előtt. Valószínűleg a koncertre érkezők nagy része, még egy fröccsel a kezében, a fűben ülve merengett legszebb „kispálos” emlékein, míg az Esti Kornél zenélt, viszont aki mégis a színpad elé merészkedett, egy nagyon lendületes, fiatal bandát ismerhetett meg személyükben. Ezen fellépés megörökítésre került, Youtube-on megsasolható.

Azóta kijött a zenekar még egy lemezzel, Boldogság, te kurva címmel, melynek címadó dala a 20 év körüli depressziós korosztály himnuszává vált (amellett, hogy tényleg bitang jó szám). A lemezen található többi dal is érdemes jó pár hallgatásra, így nem véletlen, hogy egyre többen ismerik a zenekart. Fesztiválokon elcsíphetők (idén pl. Fishing On Orfű, VOLT), és bizony komoly felüdülést okozhat egy Esti Kornél koncert, a sok, könyökünkön kijövő, már befutott banda között. Afelől senkinek se legyen kétsége, hogy klubkoncerten még jobban fognak ütni a dalok, a zúzós részek éppúgy, mint a belassulós elszállások. Amúgy sem játszanak gyakran Pesten a srácok, szóval most nagyon nem érdemes kihagyni a bulit!

A Hangmás zenekar nagyjából egyidős az előbb bemutatott alakulattal, de ők már 2007-ben kijöttek első lemezükkel, a Funeral Party Budapesttel. Ez a korong igen komoly kritikai elismerésben részesült, így ők is elkezdtek lépkedni az ismertség véget nem érő létráján. A banda elő műsorának egyik sarokköve Minda Endre (ének) utánozhatatlan színpadi jelenléte, amely elsőre feltűnik bárkinek, aki egy Hangmás koncertre téved. Az elmúlt 5 évben a zenekar folyamatosan koncertezett és dolgozott új dalokon, annak ellenére, hogy a tagok mind dolgoznak a zenélés mellett. A már említett debüt-lemez óta még két lemez jött ki (Ma este valaki megsérülhet – 2009, Ragadozó – 2011) rajtuk magyar és angol nyelvű dalokkal egyaránt. A Hangmás sem számít fesztiválkedvencnek, de azért néhány szervező bevállalja őket, és amennyiben nem délután fél háromkor kerülnek a színpadra, műsoruk mindig megmozgatja az arra tévedő fesztivállatokat és a masszív rajongókat egyaránt (idén a PaFén, a Hegyalján és a Fekete Zajon tették tiszteletüket).

A leírtakból kitűnik, hogy nem egy összekarolós, öngyújtó lobogtatós szeánszra kell számítani, az elborult pillanatok és a magával sodró lendület viszont garantált az egész este folyamán. Arról nem is beszélve, hogy a koncertek után Tesco Disco bulira lehet számítani (tudjátok, ahol Rihanna meg Guetta helyett emberi zenére lehet táncolni hajnalig).

A program 21:00-kor kezdődik az Akvárium Klub Nagytermében. A belépő ára: 1000 Ft. Minden további infó az Akvárium Facebook oldalán.