Unique Fesztivál a Budai Várban

Új fesztivál indul útnak kevesebb, mint egy hét múlva a Budavári Palotában. A rendezvény neve Unique fesztivál, a célközönség pedig… nos, igen, ezt nehéz behatárolni, hiszen viszonylag kevés az átfedés Paul van Dyk és az Animal Cannibals rajongói között. Hogy mekkora igény van egy ilyen rendezvényre egy ilyen elegáns helyszínen, az jó kérdés, mindenesetre reméljük, az eredmény nem ugyanaz lesz, mint pár éve a befuccsolt Stargardennél. A hajtás mögött értekezünk és ajánlunk!

Idén először kerül megrendezése a Budavári Palotában a Unique Fesztivál. Mikor először hallottam erről a rendezvényről, egyből a pár éve nagy reményekkel induló Stargarden jutott eszembe. Akkor a Sziget szervezőirodának az volt a célja, hogy egy olyan fesztivált teremtsen Magyarországon, ahol nem a tipikus fesztiválközönség, hanem a kicsit idősebb, mondhatni fizetőképesebb réteg szórakozhat kultúráltan, extra körülmények között. Mint később kiderült, a népszerű előadók és a valóban páratlan körülmények ellenére a dolog veszteséges volt, így nem is szervezték meg többet.

Hasonló érzéseim vannak most is, mert bár itt a célközönség nem feltétlenül az a korosztály, mint a Stargardennél, mégis: ezek szerint van igény Budapesten még egy, kifejezetten prémiumnak ígérkező fesztiválra? Prémium alatt a szervezés minőségét, a látványt, a tisztaságot és természetesen az árakat értem (ilyen pl a Balaton Sound nálam). De kár is ezen előre aggódni, inkább örüljünk annak, hogy lehetőségünk lesz egy igazán kivételes helyen bulizni három napon keresztül (mert azért a Várban nem minden héten állnak színpadok és üvölt a zene). Azt pedig, hogy megéri-e ez az egész, és lesz-e elég látogató, bízzuk a szervezőkre, biztos tudják, mit csinálnak. Inkább nézzük, miért is éri meg felsétálni a Várba augusztus 23-24-25-én.

Egyrészt az élmény miatt. Tényleg kivételes alkalom a Nemzeti Galéria tövében bulizni.

Másrészt a fellépők miatt. Igaz, a három színpad közül az egyik programját még nem tudjuk, de addig is vegyük szemügyre a másik kettőt. Az első napon a következőket ajánljuk: este héttől Piramis a Teraszon, majd után következik Bonnie Tyler és az I need a hero. Nyolctól az Arénában kezd a Neoton Família kétórás koncerttel, utána Kim Wilde énekel egy órában, majd pedig éjféltől üvölthetjük Rick Astleyvel, hogy Never gonna give you up!

Másnap magyarokkal kezdődik az este, az Anima Sound System hat órási kezdése után a Neo következik a színpadon. Az este fő fellépője viszont csak fél kilenckor érkezik a Teraszra és csap a húrok khömm… bocsánat, a billentyűk közé. Hogy kik is ők? Csak annyit mondok: TÖP TÖP TÖP TÖRÖRÖPTÖP…. (aki nem találta ki, az tuti nem volt tavaly a Hegyalján, és sürgősen nézze meg az alábbi klipet!). Lesz még ezen az estén a magyar DJ-tehetség, Julia Carpenter élőben, valamint a nagy név, Paul van Dyk is, de sajnos hozzájuk még nem tudunk időpontokat.

Az utolsó nap egy igazi retro bulival indul a Teraszon. Sorrendben fellép az UFO, Happy Gang, Animal Cannibals, Hip Hop Boyz, Ámokfutók és a Kozmix. Nem semmi a névsor, be kell vallanunk mindannyiunknak. Utánuk következik DJ Bobo és a Chihuahua, kihagyhatatlan! Ezen az estén lesz még Pendulum DJ set és Laidback Luke is, azonban sajnos még nekik sincs pontos kezdési időpontjuk.

Reméljük, hamarosan megérkezik a harmadik helyszín programbontása is, illetve kapunk kezdési időpontokat is a már meglévő fellépőkhöz. Kövessük tehát figyelemmel a fesztivál honlapját és Facebook oldalát!

Érdemes lesz tehát kilátogatni az első Unique Fesztiválra a Budai Várba, gyanítom, felejthetetlen élmény lesz!

http://www.uniquefestival.hu/jegyarusito_helyek