VOLT Fesztivál programajánló 1. nap

Ismeritek azt a szerencsétlent, aki minden fesztiválon megtervezi előre, percre lebontva, hogy mikor melyik koncerten teszi tiszteletét, aztán természetesen már délután 3-kor felborul a napirendje, amint az első fröccs leszalad a torkán, vagy az első olyan programba botlik, amin nem tervezett részt venni, mégsem tudja otthagyni? Én vagyok az.

Ettől függetlenül Kedves Olvasó, eléd tárom, mely programokon tervezek részt venni az idei VOLT Fesztiválon. Egyrészről, hátha esetleg úgy adódik, hogy lesz üres 30 perced és szükséged lesz egy jó tanácsra, merre is vedd az irányt. Illetve az is előfordulhat, hogy a haverok elmennek Subscribe-ra vadulni, a csajok a Magashegyi Underground koncertjén áldoznak a szentimentalizmus oltárán, te meg csak úgy egyedül, céltalanul találod magad a fesztivál közepén. A programpontok mindegyike fakultatív természetesen, és az igazat bevallva, én örülök a harmadukra eljutok, na de erről szokták azt mondani, hogy „játszunk el a gondolattal”!

Június 27. :

A szituáció a következő: a VOLT első napján délben tesz le a fesztivál bejáratánál a gólya/ űrhajó/ taxi/ bringa/ forgószél. Belépsz és az első programpontod nem is lehet más, mint, hogy veszel egy korsó SÖRT/ pohár FRÖCCSÖT. Oké, ez megvan, most már tárgyalhatunk!

Mielőtt elkezdődne a durva bulizás, érdemes egy kis „csendesülős” programmal felvenni a fesztivál feelinget, erre nincs is tökéletesebb lehetőség, mint a VIVA teraszon, ahol Fiala János beszélget a Karafiáth Orsolya- Grecsó Krisztián- Térey János trióval „Fókuszban az irodalom címmel”. Ugyancsak ezen a helyszínen délután kettőtől Baksa-Sós Attila, a Rocklitera című könyv szerzője folytat eszmecserét a VOLT két főszervezőivel, Fülöp Zoltánnal és Lobenwein Norberttel. Innen egy szusszanásnyi szünetet, ital utántöltést követően irány a Blikk színpad és az Iron Fork zenekar koncertje! Hogy kik ők, arról fogalmam sincs, viszont elég gyász időpontba tették őket a szervezők (első nap, délután 3-kor pörgesd fel a hangulatot), így biztosan nem árt, ha megtámogatjuk őket egy kicsit. És ki tudja, talán a jövő Tankcsapdájával van dolgunk, és igazi csiszolatlan gyémántra bukkanunk. Innen átbandukolhatunk Odett koncertjére, a hölgy 16 órakor kezd a OTP- Petőfi Rádió Színpadon (útközben véletlenül se felejtsünk el újabb italt vételezni, nehogy a hosszú gyalogút alatt kitikkadjunk).

És akkor innen indul be igazán az élet. 5-kor Papp Szabiék szedik szét a Nagyszínpadot (talán legkomolyabb megmérettetésük előtt áll a Supernem, megtölteni egy VOLT Nagyszínpadot nem kis feladat). Itt bizonyára igen erőteljes népmozgásra kell számítani az első sorokban, szóval mimózák inkább hátrébb orintálódjanak. Ezt követően irány a The Parlotones zenekar bulija a Petőfi színpadon, ők nyugisabb rock zenét játszanak, itt lehet velük ismerkedni. Ezt követően azon fogjuk kapni magunkat, hogy már este 8 van és még elég kevés sört vettünk magunkhoz, szóval mindenképp húzzunk bele, akár lehet duplázni is. Úgyse lesz sok időnk ezután ilyesmire, mert a Lostprohpets és a Snow Patrol fellépése kötelező, naná, hogy a Nagyszínpadon. És akkor itt jöjjön egy igen komoly dilemma: vegyünk részt Skrillex dubstep orgiáján, vagy menjünk valahova és hallgassunk zenét? Én a magam részéről tudományos megfigyelés céljából mindenképp belenézek a szépfiú programjába, kíváncsian fürkészve a közönség egyes tagjainak reakcióját. Azért soká nem kell ott ragadni, főleg nem, mert a 30Y is éjfélkor kezd a Petőfi színpadon(véleményem szerint én leszek az egyetlen őrült, aki ezt a két fellépést vegyíti). Az első napot végül a Caspa & MC Dynamite/ Emalkay fellpése (szintén Petyőfi) és az Ocho Macho (Blikk színpad) őrültködése pattogva zárhatjuk. Akinek még lesz enegriája az mehet valamelyik sátorba segget rázni, vagy amerre lát.

Hétfőn jövök a második résszel!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

VOLT Fesztivál, második nap: Így láttuk mi Az éjszakák egyre rövidebbek (az embertelen hőségnek köszönhetően), míg a nappalok egyre hosszabbodnak, hála az olyan zseniális koncerteknek, mint a tegnapi Simple Plan és a Faith No More. De talán ne szaladjunk ennyire előre, és kezdjük a tegnapi na...
Snow Patrol, Iggy and the Stooges, Katy B a 20. Volt Fesztiválon! Nyilvánosságra hozták az első komolyabb „csokor” fellépő nevét, akik elfogadták az immáron 20. Volt Fesztivál szervezőinek meghívását. Világválság ide, 450 forintos benzinár oda, egy dolog miatt megéri idén nyáron is hazánkat választani: úgy tűnik, v...
VOLT Fesztivál 0.nap – beszámoló Immáron 20. alkalommal nyitotta meg kapuit a Volt Fesztivál a soproni Lővér Kemping területén. Idén egy 0.napi koncertmaratonnal készültek nekünk a szervezők, összesen 20 zenekar lépett fel tegnap a nagyszínpadon (vajon miért épp 20...?). Bővebben lá...