VOLT Fesztivál programajánló 2.nap

Következzék a második nap felhozatala! Ha ezen a reggelen még tudunk magunkról, az azt jelenti, hogy túléltük a nulladik és az első napot is, ami bizony dicséretes teljesítmény. Azonban nincs megállás, ugyanis csütörtökön lesz a legbrutálisabb a Nagyszínpad lineupja! Elég, ha annyit mondok, hogy Faith No More? Na, ugye.

Nagyjából 8:46 perckor fogja sátrunk légköre elérni a 56 és fél Celsius fokot, amire általában még a halottak is felkelnek, nem hogy a másnapos fesztiválozók. Így hát miután fél óra küzdelem után ki tudtuk nyitni a szemünket és a csapra rászopva egy kétségbeesett lépést tettük az irányba, hogy bocsánatot kérjük májunktól (és egész testünktől) az előző estéért, el is kezdhetünk gondolkodni a ma programon.

Kezdésként mi mindenképp némi szilárd táplálékot és alkoholmentes italt (mondjuk isteni, grapefruit ízű, alkoholmentes sört) ajánlanánk. Ezután már lehet is indulni a Soproni Múzeum kihelyezett standja felé, ahol kiselejtezett régészeti cserepek korát lehet meghatározni játékos formában (döntsd el Kedves Olvasó, hogy komolyan gondolom-e ezt, avagy nem). Ami viszont már 100%, hogy 13:30-kor jön Badár Sándor Magyarok Menni Bamako című standup mozijával az Inmedio Drink Bárban, ami izgalmasnak hangzik, pláne, hogy a műfaj egyik legkiválóbb előadójáról van szó. Innen átnyargalhatunk a tegnap már megismert Rocklitera műsorra, ahol ez alkalommal Papp Szabi (persze, hogy Supernem) és Linczényi Márk (The Kolin) lesznek Baksa-Soós Attila beszélgetőpartnerei kettőtől a Viva Teraszon. Mára letudtuk a prózát, jöjjön a muzsika!

3-tól Grand Mexican Warlock zúzás a Blikk Színpadon, majd utánuk Óriás, ugyanitt. Természetesen a két buli között se feledkezzünk meg a szükséges folyadékbevitelről, amit tehetünk SÖR vagy pedig fantasztikus narancsos ízű, alkoholmentes sör formájában. Hoppá, máris délután 5 van? Akkor kezdődik a Nagyszínpad programja! A mai napon a Carbonfools nyitja a sort. Én velük nemrég ismerkedtem meg közelebbről (már nem úgy) a Belvárosi Fesztiválon, ahol a körülményekhez képest nagyon korrekt kis bulit nyomtak, szóval mindenképp érdemes meglesni őket (azoknak, akik még nem voltak Carbonfools koncerten: leánysikolyokra és átázó bugyikra tessék számítani!). Őket Katy B követi, akit dubstep dívaként szokás emlegetni, tekintve, hogy számaiban van kb. 20 másodperc flex- hang. Ettől függetlenül, lehet, hogy kedves kis parádét dob majd össze az angol hölgy, de azért az se nagy probléma, ha a 18:30 és 20:00 közötti idősávot inkább Mac Miller társaságában töltjük (OTP-Petőfi színpad 19h). Ezután viszont irány vissza a Nagyszínpadhoz, ugyanis jön a Simple Plan! Pár héttel ezelőtt már leírtam, de most megteszem még egyszer: a kanadai banda éppen hogy vállalható műanyag punk-rockot játszik, viszont dalaik ettől függetlenül működnek, és élőben valószínűleg tökéletesek lesznek arra, hogy felpörgessenek (kooperálva természetesen a koncert előtt elfogyasztott két korsó sörrel). Ja, természetesen itt is leánysikoly veszély!

Ezután, nincs más dolgunk, mint a Telekom teraszon pörögni valami igényes modern tánczenére, és nagy ívben elkerülni a Faith No More koncertjét a Nagyszínpadon. Vicceltem, aki nem lesz ott az idei VOLT legkomolyabb buliján, óriási körmöst kap! (Főleg, hogy ma kiderült, megint feloszlanak a banda.)

Mire Mike Patton utoljára lenyel és kiköp minket (mint anno azt a bizonyos cipőfűzőt), éjfélt üt az óra. Micsoda jó hír, hiszen kezd a Blikk Színpadon az újra koncertező legendás magyar underground zenekar, a Sexepil Sex-E-Pil néven. A „könnyebb vérűeknek” alternatívaként a Punnany Massifot tudom felajánlani petőfiéknél, szintén éjféltől. A másnapba átnyúlva egyetlen értelmes alternatívaként a Mystery Gang őrültködését tudom elképzelni (szintén Blikk), no meg a teljes eszméletvesztést.

Huhh, nem lesz egyszerű nap, az tuti!