Egy nap ingyen FOO pluszban?

Jöhet?

Naná!!!!

És Bödőcs Tibor, mint védőszent? Azért ehhez már kell képzelőerő…

Zenés dokumentumfilmmel ünnepli 5. szülinapját a Fishing on Orfű. Az egyórás filmből kiderül, hogyan alakult a fesztivál története 2008-tól egészen máig.

De az ötödik FOO további meglepetéseket is tartogat: a szervezők idén ingyenes levezető-napot szerveznek a tóparti parkolóba a településbelieknek és mindazoknak, akiknek vasárnap sincs kedvük hazamenni. A Fishing idei védőszentje pedig nem lesz más, mint Bödőcs Tibor, de Orfűre látogat még Badár Sándor, Litkai Gergely és Aranyosi Péter is.

Hogyan lehetséges, hogy 2008-ban, egy akkor 19 éves baksai fiatalember Lovasi Andrással és Rátgéber Lászlóval összefogva összehoz egy – azóta kult-státuszba emelkedő – könnyűzenei fesztivált?
Miért olyan a Fishing, amilyen?
Van-e titka?
Lesz-e nagyobb, esetleg hosszabb?
Mit gondolnak róla az ott fellépő zenészek?
Az első 5 év története rengeteg sztoriból, képi- és zenei archív anyagból áll össze egy igazi, de ízig vérig a fesztivál hangulatát idéző 1 órás zenés dokumentumfilmmé. Megszólalnak a fesztivál szervezői, kulcsszereplői, számos fellépő, valamint jópár orfűi lakos is.

A film teljes egésze megtekinthető itt:

Aki hiányolta az idei programból a konkrét humort, annak jó hír: idén a legmenőbb dumagépek látogatnak el Orfűre, hogy esténként 19:00-kor bevegyék a Szenes sátor színpadát és megmondják a tutit. Pénteken Badár Sándor, szombaton pedig Litkai Gergely ajkain csünghetnek majd az érdeklődők. Szintén pénteken – elrugaszkodva a Szenes sátrától – itt lesz még a népi-urbánus harmónia élharcosa, Bödőcs Tibor is, hogy a fesztivál bármely pontján feltűnjön és sajátosan meghökkentő akcióival és performanszaival szórakoztassa a nagyérdeműt. Egyébként Bödőcs Tibor lesz az ötödik Fishing on Orfű fesztivál hivatalos Védőszentje (továbbá Fröccsapostola, Kocsma Mauglija, Presszó Tarzanja, Poénsámánja illetve minden együtt) is, és nem restell majd kísérletet tenni, hogy idegen civilizációkkal vegyen fel kapcsolatot, valamint fesönsót is rendez majd a kortárs, vidéki élet tárgyi kultúrájából szemezgetve.

Az idei Fishingen fellépő humoristák gárdáját erősíti Aranyosi Péter is, bár ő június 24-én, vasárnap lép fel. De hogyhogy vasárnap?? Talán sok fesztiválozó örül majd, hogy a szervezők az idei fesztivált megtoldják egy könnyed levezető nappal, mely egy fesztelen, ízig-vérig falunapi vasárnapot hoz el a tóparti parkolóba. Az ingyenes eseményen lép majd fel 17:00-kor a Dumaszínház alappillére, Aranyosi Péter, őt követi a táncra buzdító és mindig vidám Maszkura és a Tücsökraj koncertje 18:00-kor. A levezető nap záróeseménye 20:00-tól pedig a falusi táncházak hangulatát megidéző Szalonna és Bandája lesz, Pál István Szalonna, az Állami Népi Együttes vezető prímásának vezényletével. Az összes vasárnapi program ingyenesen látogatható!

Bérletek június 20-ig 9600 Ft-ért, a helyszínen 11000 Ft-ért válthatóak. Napijegyek korlátozott számban 4600 Ft-ért vásárolhatóak. Jegyek kaphatóak az Interticket országos hálózatában, vagy a http://fishingonorfu.jegy.hu weboldalon.