Tele a Tankot! – Beszámoló a Tankcsapda zenekar sajtótájékoztatójáról

Sajtótájékoztatóra invitálta a sajtó képviselőit a Tankcsapda 2012. március 27-re a Zwack Múzeumba. Az eseménynek rengeteg apropója volt: a nem rég bekövetkezett tagcsere, a hamarosan induló tavaszi turné, vagy éppen a tegnapelőtt megjelent új dal, mely a keresztségben a hangzatos Mi a Fasz Van? címet kapta. Sőt, ezen kívül még a szponzor részéről is volt némi aktualitása a dolognak: nem rég került forgalomba az új, szilvás (!!!) Unicum. A TCS rajongói, illetve a finom italok kedvelői számára is megéri továbbolvasni!

2012. januárjában bombaként robbant a hír: 19 év közös zenélés után elhagyta a Tankcsapdát Molnár Levente „Cseresznye”. Ez a fejlemény nagyon sokakat meglepett, de ahogy a srácok tegnap elmondták, ez már egy jóval hosszabb folyamat eredménye volt, mely folyamat negatívumait és előzményeit igyekeztek nem mutatni a külvilág felé. Ezt követően természetesen megindultak a találgatások az új gitáros személyét illetően, végül a Zanzibár zenekarból szintén nemrég kivált Sidlovics Gábor „Sidi” lett a befutó. Lukácsék elmondták, hogy több név is felmerült, volt még egy olyan gitáros, akivel a próbateremig is eljutottak (ő Nagy Dávid volt, a Pokolgép volt gitárosa), a többiekkel a beszélgetés szintjén megrekedtek. Hangsúlyozták, hogy döntésüknél elsődlegesen az emberi kapcsolatokat és az új tag személyiségét tartották szem előtt, és csak utána jöttek a zenei kérdések. Nem szívesen beszéltek Lukácsék a válásról, meg is állapodtak Csersznyével, hogy nem dobálnak sárt egymásra a jövőben. Azért sokat mondó volt Laci utolsó kérdésre adott válasza, amely arra volt kíváncsi, hogy békében váltak-e el Cseresznyétől: Ha nem is békében, de nyugalomban.

Miután tisztázódtak a tagcserét követő kérdések (a beszélgetés moderátora Till Attila volt), rátértek a fiúk a jövőre. Ugyebár tegnapelőtt jelent meg új dalok és klippjük, a Mi a Fasz van?, ezt le is vetítették az újságíróknak, majd meséltek kicsit a dalról. Ez a dal az új felállás első közös dala, az egyik első próba alkalmával már össze is állt. Ezen kívül a készülő új lemez előfutára is, amely album a tervek szerint október körül fog megjelenni. Arra a kérdésre, hogy mire lehet számítani az új korongon, Fejes Tamás (dob) azt mondta, egy igazi Best Of TCS lemezre lehet számítani, különböző stílusú, de mégis tipikusan „tankcsapdás” dalokkal. Lukács Laci egy szóval jellemezte a készülő új anyagot. ENERGIKUS. Ezt azzal is magyarázta a zenekar, hogy Sidi belépésével szinte tinédzserkori lendülettel vetették bele magukat a munkába, és nagyon fel vannak pörögve. Ezt mi örömmel hallottuk, így izgatottan várjuk a tavaszi turné koncertjeit.

Ugyanis a zenekar ősszel egy (egyelőre) 14 állomásos turnéra indul (időpontok lent). A megújult zenekar április 5-én lesz először hallható a gödöllői Trafóban. Ezt követően a turné érinti az ország nagyobb városait és koncerttermeit, majd a fiúk visszatérnek Budapestre, és az újra nyitó Zöld Pardonban játszanak, a „nulladik” napon, április 19-én. Tehát ezzel biztossá vált, hogy az új ZP színpadán először a Tankcsapda fog fellépni.

Ezt követően még Lukácsék szóltak pár szót a készülő Tankcsapda könyvről, ami május környékén várható és a zenekar elmúlt 12 évét dokumentálja, főleg fotókon keresztül.

Mit ne mondjunk, beindult az élet a zenekar körül, mi elégedetten bólogattunk, és már tényleg várjuk, hogyan zúz az „új” Tankcsapda élőben. Kifelé jövet még (egyszer) megkóstoltuk a szilvás Unicumot. (Kissé édes, de a Nextnél sokkal vállalhatóbb, boci29 kolléga elmondása szerint aszalt szilvával kifejezetten finom. Szóval ezek után minden buliba úgy indulunk, hogy a farzsebünkben egy zacsi aszalt szilva lesz). Tele a Tankot!

Mi a Fasz Van?

A Tele a Tankot 2012 turné állomásai:

04.05. Gödöllő- Trafó

04.06. Komárom – Csokonai

04.07. Szolnok – Metalliget

04.12. Veszprém – Expresszó

04.13. Pécs – Uránia mozi

04.14. Kapuvár – Mtesz

04.19 Budapest – ZP

04.20. Szentes – MH

04.21. Kecskemét – Teka

04.27. Győr – Bridge

04.28. Balassagyarmat – Mozi

04.29. Zalaegerszeg – Sportcsarnok

04.30. Sopron – Hangár

További infók: www.tankcsapda.com