Babel Sound Camp – Interaktív Világzenei Tábor

Ha unod a dübörgő fesztiválokat és a tömeget,

de szereted a jó zenét és bele akarsz kóstolni a világba;
Ha pihenni és feltöltődni vágysz, de nem akarsz unatkozni;
Ha unod az agyonhallgatott slágereket, fel akarsz fedezni új hangokat;
Ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad;
Gyönyörű környezetben, a Balaton partján…..

A Media Event és a Fonó Zeneház bemutatja:

Babel Sound Camp – Interaktív világzenei tábor

Fonyódliget, Balaton-part 2011. július 16-24.

Célunk a dübörgő fesztiválok és a reklámdömping mellett eltünedező valódi közösségi rendezvények megmentése, ezért most a mainstream zenei fesztiválokkal szemben interaktív zene táborral kínálunk alternatívát.
A békés, de igényes szórakozás iránti igény hívta életre a Babel Sound Tábort, amelyet július 16. és 24. között rendezünk meg a Fonyódligeti Gyerektábor területén.

Azért dolgozunk, hogy a táborban egyszerre idézzük vissza a klasszikus balatoni nyarak hangulatát és teremtsünk újfajta, fesztiváltáboros klubhangulatot.

A Babel Sound Tábor azoknak szól, akik az otthonos, környezettudatos, emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben. Olyan „fesztivál” ez, ahol a nyári zenés rendezvény valódi feltöltődést, kikapcsolódást, pihenést és felhőtlen szórakozást jelent.

A fesztivál viszonylag nagy alapterületen (1,7 Hektár) kapott helyet. Ez lehetővé teszi, hogy az egyes helyszíneket egymástól meglehetősen távol helyezzük el, amolyan hangos szigetekként egy alapvetően „csendesebb” fesztiválon. Így a nyugodt pihenést preferáló, akár kisgyermeküket is magukkal hozó vendégeinknek is lehetőséget nyújtunk a kikapcsolódásra. A programtervezésnél elsődlegesen nem nagy külföldi nevek bemutatása, hanem a speciális közösségi programok (pl: zenei workshopok, táncházak, beszélgetések, közös zenélés, jammelés) és terek kialakítása volt a célunk. Ennek szellemében két klasszikus értelemben vett zenei színpadot terveztünk, melyek mellett temérdek kisebb installáció és koncept-helyszín várja a közönséget.

A tábor különböző pontjain délutánonként workshopokat tartunk. Itt mindenki számára nyitva áll a lehetőség, hogy világszerte ismert hangszervirtuózoktól tanulhasson. A workshopokon való részvételhez csak a belépőjegy megvásárlása szükséges. A tábor területén hangszerbérlést is biztosítunk.

Mindemellett egyedülálló lehetőség vár a fesztiválozókra, hiszen több hazai és külföldi zenekar előre jelezte, hogy fellépésük után nem utaznak haza, hanem egy-egy estét a táborban töltenek, azzal a céllal, hogy ők is részesei lehessenek a balatoni tábori hangulatnak. A laza esti bulik után kötetlen beszélgetésekre kerülhet sor a fellépőkkel, miközben beindul a silent disco, szabadtéri kültéri vetítéssel. Lesz 2nd Face DJ set- Bolgár elektro disco kuriózumokkal, Analog Cuvee dj set, DJ Iration DJ set, éjjelente pedig a táncházé a főszerep, igazi kontyalávaló tűzről pattant muzsikával és közös jammelésekkel.

Napijegy: 2500 Ft!

Sátoros napijegy: 3500 Ft

Június 30.-ig kedvezményes bérlet vásárlási lehetőség!

Gyermek és ifjúsági bérlet kedvezmények!

További jegyinformációk ITT!

A bérletek ára a következőket tartalmazza:

 • 9 nap, 8 éjszaka szállás faházakban, 4 ágyas szobákban vagy sátorozási lehetőséggel
 • Napi háromszori étkezés az első napi vacsorától az utolsó napi reggeliig.
 • Az összes zenei programon való részvétel, beleértve a koncerteket, különböző sátrak és táborok programjait, a workshopokon való részvételt (előzetes jelentkezések itt szükségesek lehetnek), az esti közös zenéléseket, jammeléseket

PROGRAMOK:

Workshopok, kisszínpados, tábori koncertek, nagyszínpad koncertek, szieszta, strandolás, tábortűz melletti vagy társalgókban közös zenélés, jammelés, beszélgetések, strandfoci bajnokság, bográcsos főzések és nemzetek konyhája – a szerb, görög, zsidó, afrikai, és mediterrán konyha jellegzetességeivel.

Extrák:

– Kiemelkedően olcsó napijegyek

– A hetijegy mellé napi 3szori étkezést és faházas szállást biztosítunk

– Gyermekmegőrző

– Biciklikölcsönzés

– Vizi bicikli kölcsönzés

– Hangszerbérlési lehetőség a workshopokon való részvételhez

Program helyszínek

 1. Port.hu Világszínpad

Ezen a helyszínen fenomenális világzenei zenekarok, különböző zenei fúziók, a hazai kisebbségek kiemelkedő zenekarai és a magyar népzene legjava mutatkozik be minden este, 18.00-23.30-ig.

 1. Fonó-színpad

A budai Fonó Zeneház helyszíne, hangszer- és néptáncbemutatók, népzenei koncertek, táncház, valamint népzenei workshopok neves hazai zenekarok, zenészek közreműködésével.

 1. Marokkói sátor és Arab Világ

Ezen a helyszínen egymás mellett két autentikus, egy nyugat-afrikai és egy arab miliőbe csöppenhetünk, dob- és egyéb hangszerbemutatókkal, teával, észak-afrikai és arab ételekkel, hastánctanítással, zenei és táncos workshopokkal neves egyiptomi, marokkói és más arab országok művészeinek közreműködésével.

 1. Afrika-falu

Fekete Afrika ütős hangszerei, zenéje, táncai és zenei kultúrája, gasztronómiája, workshopokkal, laza hangulattal. A helyszínen hangszerkölcsönzőt üzemeltetünk, ahonnan az érdeklődők a zenei műhelyeken való részvételhez kölcsönözhetnek hangszereket.

 1. Latin fiesta:

Spanyol, olasz és latin-amerikai zenekarok, hangszerek, táncok és nem utolsó sorban gasztronómiai ínyencségek bemutatása.

 1. Balkáni világ:

A tradicionális és a mai szerb, horvát és bosnyák zenei kultúra, a balkáni ritmusok és énekstílusok helye, csevappal és ajvárral fűszerezve.

 1. Cigány tábor:

A hazai zenei élet, valamint Európa más országainak legnevesebb cigány zenészeivel, a cigány zenei kultúra legjava, tánctanítással, hangszerek és stílusok bemutatásával, workshopokkal.

 1. Zsidó kulturális sátor:

A zsidó zene és gasztronómia szélesebb körű megismerése, nem csak klezmer zenével.

www.babelsound.hu