SZINezd Te!

A Szegedi Ifjúsági Napok programjának alaphangját idén a SZIN-rajongók adják meg: a fesztivál országos utcazene mozgalmat hirdet. Te is a közös SZIN-dal részese lehetsz, ha a világ bármely közterén elénekled, eljátszod a SZIN-himnuszt, a produkciót rögzíted és beküldöd a SZIN csapatnak. Az így beküldött videókból áll össze a fesztivál idejére a Szinezd újra! dal közös változata.

Dalra fel! Ezt a mókát ne hagyd ki! Részletek a hajtás után.

SZIN – szegedi Partfürdő, augusztus 24-28.

Mindenki a közös SZIN-dal része lehet, aki hangszert és mikrofont ragad, és a világ bármelyik közterén elénekli a SZIN-himnuszt: a Szinezd újra! dal alapjai rövidesen elérhetők lesznek a fesztivál Facebook-oldalán. A dal saját változatáról készült videót augusztus 1-ig várja a SZIN csapata, hiszen minden egyes beküldött videó 1000 Ft-tal gazdagítja a SZIN Ösztöndíj Alapot. Az így összegyűlő összeget a szervezők arra szánják – összhangban a Playing for a Change mozgalom célkitűzésével -, hogy minél több fiatal zenetanulását támogassák, és minél többen vehessenek részt zenei oktatásban, anyagi körülményektől függetlenül.

Nem elvárás, hogy hangszerrel kísérve adják elő az önkéntes távjammelők a dalt: bárki, aki szívesen énekel, részt vehet a mozgalomban, hiszen elég kedvenc terünkön, vízpartunkon, utcánkban vagy akár egy buszmegállóban elénekelni a dalt. Egyedül vagy csapatosan, zenei kísérettel vagy anélkül: lényeg, hogy a beküldött videón hallható legyen az ének és hangszerek és a Facebook-ról elérhető alapok tempójának megfeleljen az előadás. A beküldött videókból készül el a SZIN-himnusz 2011-es, friss, közösségi változata, amibe a dal eredeti szerzője, a Magna Cum Laude is beszáll.

De nem csak a rajongók, hanem a fellépők is készülődnek már.
A világzenét mesteri fokon művelő N.O.H.A. az első külföldi fellépő, aki idén a SZIN-hez csatlakozott. A Tu Café és hasonló, egyszerre táncos és hangzásukban a végletekig finomított, mégis sodró lendületű slágerek előadója nagy zenekarral érkezik a szegedi fesztiválra augusztusban.

A SZIN hazai fellépőinek listája már most impozáns: maradjunk egyelőre a világzenénél, hiszen legjobb előadói, a Besh o droM, a Csík Zenekar, a Balkan Fanatik, a Szabó Balázs Band a műfaj határán bravúrosan egyensúlyozó Ferenczi György és a Rackajam biztos fellépői a szegedi zenés forgatagnak.
Az alternatív szcéna is nagy erőkkel képviseli magát: a Vad Fruttik, Kowalsky meg a Vega és az Óriás, a Honey Beast csak néhány példa arra, hogy miért lesz idén is tele az Újszegedi Partfürdő. Csemegének az Intim Torna Illegált ajánljuk.

Gitárzenéből sem lesz hiány a SZIN-en: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gang-en és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudé-ig tart a sor. A 2011-es SZIN-ből a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Belga sem marad ki.

A programhelyszíneket a szervezők a múlt héten rögzítették és előrelátható, hogy idén is az egyik leghangulatosabb, egyszerre városias és vízparti fesztivál a Szegedi Ifjúsági Napok 2011-es kiadása lesz. A különleges hangulatot a város közelsége is garantálja, miközben a szervezők gondoskodnak arról, hogy a fesztivál szerves és szeretett része legyen Szegednek: a hangzásra annak sem lesz panasza, aki a színpadokkal szemben táncol kedvenc zenéjére, és eközben a Tisza túloldalán lesz mód a pihenésre.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Szeged már visszaszámol Diana King felveszi Szeged ritmusát:A Shy guy című sláger jamaikai énekesnője Szegeden különleges szobában száll meg. Diana King azért kért hatalmas ablakos, teraszos sarokszobát, hogy a város pozitív energiái és Tisza-parti levegője szabadon áramolh...
Harlemi R’n’B és kaukázusi ritmusok Szegeden Augusztus végén, a SZIN-en Kelis, a harlemi R’n’B királynő élőben kever ütős turmixot a fesztiválozóknak, osztrák földről hoz orosz skat a Russkaja, és új albumával jön a Tisza-partra a kanadai punk pop egyeduralkodó, a Simple Plan. Az Újszegedi Part...
Fúziós királyság a SZIN-en Az R’n’B, a reggae, a pop és a dancehall hullámai fonódnak egybe és sodorják majd magukkal a fesztiválozókat a Tisza partján: Diana King, a legjobb zenei irányzatokat ötvöző fúziós reggae műfaj megteremtője teszi át zenei királyságának székhelyét Sze...