Titkok és meglepetések az alterfeszten

Június 23-25 között negyedik alkalommal fogadja látogatói a Fishing on Orfű, az alterfeszt. A szervezők rengeteg meglepetést, újítást ígérnek, amelyektől elmondásuk szerint “mindenkinek tátva marad a szája”.

Bár a külföldi fellépők neveit még titokban tartják, de azért így is elég izgalmas részlet derült ki a programból ahhoz, hogy az ország legbarátságosabb fesztiváljának idén is több mint elegendő látogatója legyen.

Izgalmak, részletek, titkok a hajtás után.

A rendezvényt továbbra is az orfűi tóvidék látja vendégül. A fesztiválozók három napon keresztül élvezhetik a környék lakóinak és a Panoráma Campingnek a vendégszeretetét. Napközben a kényelmesek az ország egyik leggyönyörűbb vidékében gyönyörködve pihenhetik ki fáradalmaikat, azok pedig, akik az éjszakai koncertek ellenére frissnek és erősnek érzik magukat elbiciklizhetnek akár Pécsig is, hiszen elkészült a Pécset Orfűvel összekötő kerékpárút.
További meglepetés, hogy megnyílt a napi háromezer fő befogadására képes Orfűi Aquapark, ahol a fesztiválozók csúszdákon és élménymedencékben múlathatják az időt.

A körülmények tökéletesek és ha az időjárás is kegyes lesz a fesztiválhoz, akkor már csak a programokon múlik, hogy az Orfűn legyen 2011 legjobb fesztiválja.

A programokról meglehetősen titokzatosan nyilatkoztak a fesztivál megálmodói, Lovasi András, Rátgéber László és Kálocz Tamás. Annyit árultak csak el, hogy az itthon már jól ismert külföldi zenekarok mellett, több olyan különleges külföldi produkciót és meghívtak a fesztiválra, amelyek eddig még nem jártak Magyarországon. Egyelőre azonban még nem akarják felfedni kilétüket.

Ami viszont nem titok, hogy az idei Fishing on Orfű fesztiválon több mint száz fellépő várható. A magyar zenekarok közül már biztosan ott lesz többek között a Quimby, a Budapest Bár, a Bëlga, a Kiscsillag, a Psycho Mutants, a Subscribe, az Óriás, a Heaven Street Seven, az Európa Kiadó, az Isten Háta Mögött, a Soerii & Poolek, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Hősök, a Blind Myself, a PUF és a Halott Pénz. Fellép továbbá az énekeslegenda Tom Waits tisztelőiből álló nemzetközi együttes, a Braindogs, melyben olyan régi ismerősök játszanak, mint az osztrák Ripoff Raskolnikov, az angol blues énekes Ian Siegal, illetve Kis Tibor és Varga Líviusz a Quimbyből, valamint Varga Laca és Frenk az egykori Hiperkarmából és Nagy Szabolcs a HBB-ből.

A fesztivál rangját emeli az is, hogy nemrég fontos elismerést kapott: a Dél-Dunántúli Turizmusért szakmai díjat. A szárnyalást ábrázoló szobrot azok kaphatják meg, akik saját szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, vagy példaértékű fejlesztéseket hajtottak végre. Ezeknek a feltételek nem a Fishing on Orfű, mint a régió legmarkánsabb és legsikeresebb könnyűzenei eseménye tökéletesen megfelel.
A Dél-Dunántúli Turizmusért díj a legrangosabb szakmai elismerés a három megyés régióban.
A siker kapcsán felidézték a fesztivál alapítóinak gondolatait: “Mi nem azért vagyunk alterfeszt, mert úgynevezett alternatív zenekarok is játszanak szép számmal; mi azért vagyunk alterfeszt, mert itt talán néha látszik, milyen lehet jól élni ahhoz képest, mint ami általában jut.”

Jegyelővétel

Napijegyek kizárólag a helyszínen 3.800 Ft-ért kaphatók, a három napos bérlet elővételben 8.000 Ft, a helyszínen 10.000 Ft. A sátorral érkezők további 500 Ft-ért válthatnak a teljes fesztivál idejére érvényes sátorhely-jegyet).
Jegyek elővételben 2011. június 20-ig kaphatók országszerte az Interticket jegyirodáiban, de bankkártyával online is lehet vásárolni a fishingonorfu.jegy.hu oldalon.
Az első 1.000 bérlet mellé ajándék DVD jár!

http://fishingonorfu.hu/

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Fishing on ZP Budapestre kültözik a Fishing on Orfű fesztivál! Mielőtt fővárosi  olvasóink nagyon örülni kezdenének el kell árulnom, hogy csak egyetlen estére jön Orfű Budapestre. De akkor nagyon itt lesznek! Szeretnéd látni Lovasit szakács szerepben? Kóstolnád fő...