Titkok és meglepetések az alterfeszten

Június 23-25 között negyedik alkalommal fogadja látogatói a Fishing on Orfű, az alterfeszt. A szervezők rengeteg meglepetést, újítást ígérnek, amelyektől elmondásuk szerint „mindenkinek tátva marad a szája”.

Bár a külföldi fellépők neveit még titokban tartják, de azért így is elég izgalmas részlet derült ki a programból ahhoz, hogy az ország legbarátságosabb fesztiváljának idén is több mint elegendő látogatója legyen.

Izgalmak, részletek, titkok a hajtás után.

A rendezvényt továbbra is az orfűi tóvidék látja vendégül. A fesztiválozók három napon keresztül élvezhetik a környék lakóinak és a Panoráma Campingnek a vendégszeretetét. Napközben a kényelmesek az ország egyik leggyönyörűbb vidékében gyönyörködve pihenhetik ki fáradalmaikat, azok pedig, akik az éjszakai koncertek ellenére frissnek és erősnek érzik magukat elbiciklizhetnek akár Pécsig is, hiszen elkészült a Pécset Orfűvel összekötő kerékpárút.
További meglepetés, hogy megnyílt a napi háromezer fő befogadására képes Orfűi Aquapark, ahol a fesztiválozók csúszdákon és élménymedencékben múlathatják az időt.

A körülmények tökéletesek és ha az időjárás is kegyes lesz a fesztiválhoz, akkor már csak a programokon múlik, hogy az Orfűn legyen 2011 legjobb fesztiválja.

A programokról meglehetősen titokzatosan nyilatkoztak a fesztivál megálmodói, Lovasi András, Rátgéber László és Kálocz Tamás. Annyit árultak csak el, hogy az itthon már jól ismert külföldi zenekarok mellett, több olyan különleges külföldi produkciót és meghívtak a fesztiválra, amelyek eddig még nem jártak Magyarországon. Egyelőre azonban még nem akarják felfedni kilétüket.

Ami viszont nem titok, hogy az idei Fishing on Orfű fesztiválon több mint száz fellépő várható. A magyar zenekarok közül már biztosan ott lesz többek között a Quimby, a Budapest Bár, a Bëlga, a Kiscsillag, a Psycho Mutants, a Subscribe, az Óriás, a Heaven Street Seven, az Európa Kiadó, az Isten Háta Mögött, a Soerii & Poolek, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Hősök, a Blind Myself, a PUF és a Halott Pénz. Fellép továbbá az énekeslegenda Tom Waits tisztelőiből álló nemzetközi együttes, a Braindogs, melyben olyan régi ismerősök játszanak, mint az osztrák Ripoff Raskolnikov, az angol blues énekes Ian Siegal, illetve Kis Tibor és Varga Líviusz a Quimbyből, valamint Varga Laca és Frenk az egykori Hiperkarmából és Nagy Szabolcs a HBB-ből.

A fesztivál rangját emeli az is, hogy nemrég fontos elismerést kapott: a Dél-Dunántúli Turizmusért szakmai díjat. A szárnyalást ábrázoló szobrot azok kaphatják meg, akik saját szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, vagy példaértékű fejlesztéseket hajtottak végre. Ezeknek a feltételek nem a Fishing on Orfű, mint a régió legmarkánsabb és legsikeresebb könnyűzenei eseménye tökéletesen megfelel.
A Dél-Dunántúli Turizmusért díj a legrangosabb szakmai elismerés a három megyés régióban.
A siker kapcsán felidézték a fesztivál alapítóinak gondolatait: „Mi nem azért vagyunk alterfeszt, mert úgynevezett alternatív zenekarok is játszanak szép számmal; mi azért vagyunk alterfeszt, mert itt talán néha látszik, milyen lehet jól élni ahhoz képest, mint ami általában jut.”

Jegyelővétel

Napijegyek kizárólag a helyszínen 3.800 Ft-ért kaphatók, a három napos bérlet elővételben 8.000 Ft, a helyszínen 10.000 Ft. A sátorral érkezők további 500 Ft-ért válthatnak a teljes fesztivál idejére érvényes sátorhely-jegyet).
Jegyek elővételben 2011. június 20-ig kaphatók országszerte az Interticket jegyirodáiban, de bankkártyával online is lehet vásárolni a fishingonorfu.jegy.hu oldalon.
Az első 1.000 bérlet mellé ajándék DVD jár!

http://fishingonorfu.hu/