A legjobbak a Hegy’re járnak

Ha van fesztivál, ahol igazán lehet zúzni, tiszta szívből hajazni, akkor az a Hegyalja. És a Hegy’ idén sem okoz csalódást rajongóinak, hiszen nagyszínpadán nem kisebb banda, mint a 80-as évek nagy trash négyesének egyike, a Slayer tépi majd a húrokat, hergeli a tömeget a forró júliusi éjszakában.

Ha valaki lemaradna róluk áprilisban, vagy éppen annyira élvezné a koncertet, hogy újra akarná látni őket, akkor nincs hezitálni való, Júliusban irány a Hegy’!

A trashmetál egyik alapító bandája, a Slayer szedi darabjaira Tokajt júliusban. A kaliforniai banda kőkemény metálzenével és remélhetőleg már Jeff Hannemannal jön. Érdemes hát rágyúrni a fejbiccentő izmokra, ritmusra bólogatáshoz és headbangeléshez is szükség lesz rájuk. Ha már a basszer-énekes Tom Araya a nyakában lévő csavarok miatt nem bólogathat velünk legalább mutassuk meg neki milyen is az, amikor úgy igazán beindulnak a hegylakók!

A kemény rockot Sandra Nasic hangjával tökéletes zenei élménnyé formáló Guano Apes az elmúlt években erőt gyűjtött a következő nagy robbantáshoz: áprilisban új anyagot pakolnak a lemezboltok polcaira, a Hegy’en pedig megmutatják a magyar közönségnek és a deszkás nemzedéknek, milyen a precíz német durvulás.

Magyarországon csak a Hegyalján lép fel a mezőkovácsházi keményvonalas zene nagykövetel, az Ektomorf. Farkas Zolival az élén a banda megadja a hegyaljázóknak amire vágynak: cigány népzenei motívumokkal tűzdelt thrash/HC-t, ami miatt méltán ez a trió az egyik legismertebb magyar zenekar külföldön.

Persze más stílusokból is a legnagyobbak jönnek a Tisza-partra: a magyar hip-hop szcéna élvonalasai, a Hősök szövegelnek majd a fesztiválozóknak. A legújabb, Négy Évszak című albummal jubiláló, DJ-vel erősített veszprémi MC-kvartett a kritikus szövegektől sem ódzkodik, a srácok bátrsan odamondják mindenkinek, ami jár. Az ember bőre alá behullámzó dallamok mellett ez az őszinteség is a csapat sikerének titka.

Nem lehet fesztiválnak mondani egyetlen rendezvényt sem, ha azon nincs egy Kiscsillagos este. Lovasiéknak élménygyűjtésre is tökéletes terep lesz a hegyaljás fellépés, amit talán majd az őszre tervezett új albumon is fel tudnak majd használni. Nem maradhat ki egyetlen fesztivál sorból sem a 30y, akik garantáltan zseniális bulit nyomnak majd.

Ilyen zenei felhozatallal, a Tisza hűsítő vizével és a finom tokaji borokkal – amikből a fapados jegyárak mellett bőven jut majd mindenkinek – a nyár legsokszínűbb és legteljesebb nyaralása idén is minden bizonnyal csak a Hegy’ lehet.