A te döntésed!

A fesztiválokon, a koncert látogatáson kívül, egy közös tevékenység van, amit szinte minden fesztiválozó egyaránt gyakorol, az alkoholfogyasztás. Ha pedig alkohol, akkor, bármennyire is kényelmetlen gondolni rá, de beszélnünk kell a felelősség kérdéséről is.

Alkohol és felelősség, a két dolog párban jár. A Dreher Sörgyárak Zrt. két éve indította útjára Felelős Alkoholfogyasztás Programját, melynek keretében elindította a www.alkohol.info.hu oldalt. Ez az oldal most egy egyedülálló önismereti játékkal bővült, melyben a kérdőívet kitöltők valós élethelyzetekben dönthetnek arról, miként viselkednének. A játékost a teszt során Talmácsi Gábor követi végig virtuálisan, aki a játék fejlesztésében is aktívan közreműködött, sőt a kérdéseket ő válaszolta meg először.

Ha az alkoholról van szó, akkor döntenünk kell, hogy iszunk-e? Ha iszunk, akkor mennyit? Beülünk-e az autóba egy pohár sör után? Egyáltalán megrendeljük-e azt a pohár sört, ha tudjuk, később vezetnünk kell? Ha gyalog vagyunk, akkor beülünk-e olyan sofőr mellé, aki ivott? Hagyjuk-e, hogy ő a volánhoz üljön?
Döntések, melyeket nap, mint nap meghozunk és elég csak egyszer rosszul dönteni és a következmények beláthatatlanok.

Az alkohol.info.hu oldal rengeteg információt tartalmaz az alkoholról, a fogyasztásról, arról, hogy a szesz miként hat a szervezetünkre, hogyan történik annak lebontása és természetesen foglalkozik a sörrel, a sörkultúrával is. A weboldal az egyéni felelősség központba állításával az érdemi tájékoztatásra helyezi a hangsúlyt és különös figyelmet fordít a párbeszédre is. A látogatók bekapcsolódhatnak az oldalon kibontakozó fórumokba, feltehetik kérdéseiket, megoszthatják véleményüket, sőt már játszhatnak is, hogy jobban megismerjék önmagukat, alkoholfogyasztási szokásaikat.

„Nagyon örülök, hogy a Felelős Alkoholfogyasztás program tovább bővült! Az önismeret nem csak a sportban, hanem az élet minden területén nagyon fontos, ezért is tetszik ez a játék. Sokszínű, mert tényleg sok élethelyzetet, mint például munkahelyi stresszt, vagy épp egy tehetetlen férfidühöngést mutat be, nem is beszélve a sportolásról, ami nekem, talán érthető, a legjobban tetszett. Külön öröm, hogy a játék közben én oszthatok meg hasznos információkat az alkoholfogyasztással kapcsolatban a felhasználókkal. Nagyon várom, hogy a regisztrált jétékosok közül kisorsolt győztessel vacsorázhassak és beszélgethessek egy jót!” – mondta az önismereti játékról Talmácsi Gábor.

Az innovatív önismereti játékot egy online és egy mobiltelefonra is letölthető véralkoholszint kalkulátor is segíti. Az alkalmazás, amely mobiltelefonra egy normáldíjas sms áráért letölthető, azonnal kiszámolja, hogy az elfogyasztott alkohol mennyiség mennyi idő alatt távozik szervezetünkből.

Aki pedig nem csak játszik, de regisztrál is az oldalon, az lehetőséget kap arra, hogy megnyerjen egy exkluzív privát vacsorát, melyen a fődíjnyertes 3 vendégével közösen Talmácsi Gáborral vesz részt. Természetesen a fődíjon kívül további értékes ajándékok is várják a regisztrálókat, mint különleges sörtúra, ajándék pohárkészlet illetve egyedi online tartalom Talmáról készült anyagokból.

Az önismereti kvíz kitöltése után is érdemes rendszeresen visszatérni az oldalra, hiszen annak tartalma folyamatosan frissül és további kérdőívek is kerülnek fel rá. A következő játék témája az alkohollal kapcsolatos tévhitek lesz.

Mit szólsz? Vállalod, hogy megismered magad?