Mindenféle alter: ezt nézem meg én a SZIN 3. napján

A SZIN utolsó, harmadiknak hívott, de igazából ötödik napján feltörekvő
magyarokat fogok hallgatni, ha a fene fenét eszik is. Erre kiváló a mai
program. Tájékozódj a mai magyar alter (vagy olyasmi) színtéren velem.

Mint tudjuk, a fesztiválokon mindig minden délután 3-4 magasságában kezdődik. Ami ez előtt van, az alibi, és maguk a szervezők is csak az ébredező, első sörüket félálomban iszogató fesztivádzsankikban meg a napfényben kilátogató családokban gondolkodnak. Úgyhogy senkit se érjen meglepetésként, hogy a szombati napot (ráadásul hétvége is!) szerintem vagy a Paganzán (Pepsi nagyszínpad, 16.00), vagy a The Trousers-en (Fészek Klub színpad, 16.15) lehet igazán elkezdeni. Az előbbin még nem tudom, mire számítsak; utóbbin viszont nagyon is, lendületes, nem kimondottan új, de meglehetősen szórakoztató garázsrockra, és hátha megint lesz ‘I Wanna Be Your Dog’. A most Dr. Buffalo művésznevet használó Kőváry Zoltán zenekara után rögtön lehet is itt maradni, 17.30-tól a Hangmás következik: a ‘We Are Modern’ c. videósslágerük ugyan borzasztó idegesítő, de a lemez állítólag jó, én komolyan kíváncsi vagyok rájuk, komolyan nincsenek előítéleteim.

A kevesebb kockázatot vállalók itt leágazhatnak a Fish! irányába (SZIN színpad, 18.00) vagy akár Ganxsta Zolee felé is (SZOTE Klub sátor, 18.15); én viszont meghallgatom ezt a Nemjuci nevűt (A38, 19.15), bár azon azért röhögök egy kicsit, hogy egy Németh Juci által frontolt zenekart bárki is ‘alternatívként’ akar koncepcionálni. A vállalkozó kedvűeknek, továbbá azoknak, akik velem ellentétben nem gondolják, hogy a funky-t be kéne tiltani, a SZIN színpadon 19.45-kor Nyers, én viszont vagy a Kiscsillagra megyek tovább (Pepsi nagyszínpad, 20.30), vagy kicsit később a Neora (A38, 21.15). Előbbit szintén nem hallottam élőben még sosem, de Lovasi gitározását megnézném (azt is hídban tolja?); utóbbit már láttam sokszor, de E-vel mindig meg szoktunk inni egy sört koncert után-előtt (közben nem), ha Szegeden vannak.

És akkor itt lehetne Guano Apes-re menni (SZIN színpad, 22.45), de nem fogok. Nem mondom, hogy ti se menjetek; én az Anna and the Barbies-t fogom megnézni élőben is (Borsodi Malátabár, 23.00), mert az ő lemezüket legalább hallottam, és bár nagyon távol állt attól, hogy meggyőzzön, egy olyan zenekart, amiben magas szőke csajok énekelnek, és azt mondják, hogy „meztelen vagyok, érdekel?”, nem tudok ‘nem érvényesnek’ tekinteni. Aztán a nap végén meglátjuk, mindezekből a próbálkozásokból mi lesz, kit nézek meg majd többedszerre is valahol máshol. Ha egész nap engem akarsz követni, nyugodtan, de csak kellő távolságból. Vagy fizess néhány sört, én pedig garantáltan adok folyamatos obszcén kommetárt a koncertekhez. Másnap meg megírom jól.

4 thoughts on “Mindenféle alter: ezt nézem meg én a SZIN 3. napján

  1. péterfy szexuális borbála?:)

  2. Az engem nem nagyon érdekel, és az biztos, h számomra semmi de semmi szexuális nincs benne 🙂

  3. Lemezeknektek

    Pedig van…:-P

  4. Borit a hangja alapján ott hágnád meg ahol éred, ám a valóság arconcsap:)

Comments are closed.