belvárosi fesztivál

jó ötlet ez a fesztivál. tavasz végén, nyár elején a legjobb ülni a fűben a Szabadság téren és hallgatni a jó zenéket. az utóbbi években ez volt a szezonnyitó fesztiválom, az első igazi szabadtér, amire egész télen vártam.

két nap a város közepén, kicsiknek nagyoknak, pároknak, családoknak, szingliknek és agglegényeknek, mindenkinek, aki csak arra jár.

a nagyszínpad a mai zenék kedvelőié. péntek délutántól lesz itt Irie Maffia, PASO, csend diszkó szombaton Kiscsillag, Qiumby és csend mozi, ahol például a valami amerika 2-t, vagy a made in hungáriát is megtekintheti a nagyérdemű.

szombaton napközben a Szabadság tér a családoké, tombolhatnak a kicsik és szüleik Halász Judit koncertjére (elárulom, van két szám, amire én még sírni is szoktam), nevethetnek gólyalábas bohócokkal, repülhetnek Gryllus Vilmossal, de ha ezek egyike sem kedvükre való, akkor várják őket a kézműves foglalkozások, vagy egy varázslatos cirkuszi akadémia.

a tegnap – bocs! – zenéit kedvelő közönségnek a táncdal pódium szolgál hallgatni és látnivalóval a Zrínyi utcában. pénteken többek között Szűcs Judit, valamint a KordaBalázs páros, vasárnap pedig Soltész Rezső kápráztatja el a nagyérdeműt.

a Zrínyi utcában  és a Gödörnél a civil szervezetek mellett a régiségek vására is várja az érdeklődőket. szombat este 20.30tól pedig a Golgota Gospel Kórus ad majd minden bizonnyal emlékezetes koncertet a Bazilika előtt.

részletes programfüzet itt.