mozifanatikus másodszor

11 óra 40 perc, 3 teljes film és 4 részlet, 1 adag popcorn, 1 nachos, némi víz és egy adag csalódottság – ez az éjszaka mérlege.

a második mozifanatikus éjszaka sokkal szervezettebb volt mint az első.
a második mozifanatikus éjszaka elveszítette azt a különös hangulatot, ami az elsőt alaposan átitatta.
szigorúan szubjektív részletek a hajtás után…

már érkezéskor feltűnt, hogy sokkal kisebb a tömeg, mint tavaly, tülekedés sincs – egészen addig, míg el nem kezdték beengedni a fanokat -, csak csendes sorbanállás. na ja, idén nincs mászkálás egyik moziból a másikba – jegyzem meg, nekünk tavaly sem volt, ugyan kinek fért bele az még ebbe a szűk 12 órácskába? -, ahol megvetted a karszalagot ott kell leülnöd a magadét.
már a beengedéskor kiderült, hogy idén itt rend lesz, a hangoskodókat nem hogy kivezetik, de be sem engedik. akadt ugyanis egy szerepében megtévedt, idősebb, szemüveges biztonsági őr, aki a tömeg hirtelen felbuzdulását, a hátsó sorok hangos örömét rossz néven vette, megállított mindenkit, majd leüvöltötte az előtte – csendben – állók fejét, hogy ha azonnal nem hagyják abba ezt a viselkedést, akkor ő bizony senkit nem enged be. a döbbenettől nem jutott szóhoz senki, ő ezt persze meghunyászkodásként értelmezte, amit elégedetten vett tudomásul és elállt az útból. a mögötte álló fekete pólós mozimunkatársak csendben szégyenkeztek viselkedése miatt.

első filmünk a pontban 6kor kezdődő miért éppen minnesota? című volt. a terembe való bemenetkor kiderült, ezen az estén tényleg rend lesz. nincs ülés a lépcsőn, fekvés a földön, a terembe szigorúan csak annyi ember mehet be amennyi ülőhely van, tavaly büntetett a tűzoltóság, szomorkodtam is, hogy így felesleges a párnám – de nem! – és a hangulat sem lesz a tavalyi – bizony:( -. a mozi tele gyerekekkel, idén elcsesztük a helyszínt, a westend most a csajoké és a 20 év alatti kisfiúké.
a film egyébként nézhető, bár kissé hosszú, a témához és annak kihasználásához képest.

egyes filmekre persze megint nem lehetett bejutni, már fél órával a kezdés előtt tele voltak a termek, nekünk meg nem volt kedvünk a sötétben ücsörögni, ad-hoc adódott a made in hungária. én már láttam, de még így is jól szórakoztam. közepén megpróbáltunk átmenni más filmekre, de persze nem fértünk be, így végignéztük, utána meg jött a tintaszív. családi film, bíztató kezdettel, fantáziátlan befejezéssel.

álom.net – 10-15 percet láttam belőle, a vászon előtt ültünk a földön, fiam le is feküdt, legyen vmi tavalyi fílingje és így a kispárnám sem maradt használatlan. hosszú 10-15 perc volt. nagyon hosszú és nagyon kínos. rettentően kínos. ilyen rövid időben, ennyire szar filmet még nem láttam. ez nem tinivígjáték, ez maga a kínos erőlködés. rossz párbeszédek, még rosszabb jelenetek, rettenetes – kezdő, amatőr – színészek, egyszóval borzalom. míg benn voltunk a teremben a tini közönség háromszor hördült fel a filmen, vagyis átlag öt percenként fejezték ki hangosan, h a film vérciki.

a gettómilliomosra 40 perccel a kezdés előtt érkeztünk, befértünk, szuper helyünk volt. itt jött a mélypont nekem 4 körül, eszembe is jutott rögtön, h a kávé kimaradt. a film nézhető, a kezdésben borzalmak, a végén bolywood, csak a végefőcím alatti táncot nem sikerült egészen beillesztenem a történetbe, de ezzel a gondommal nem voltam egyedül.

volt még mamma mia, sajnos a rendezőknek nem jutott eszükbe, h erre az éjszakára a poén a karaoke verzió lenne, marley meg én vége, aztán 5:40kor elindultunk kifelé.

ez az éjszaka nem volt annyira jó, mint a tavalyi és ennek több oka volt:

1. rossz mozit választottunk. mentségünkre legyen mondva, h mi már akkor megvettük a karszalagot, mikor még nem volt program, a tavalyi tapasztalatokra alapoztunk, mikor is nem a westendé volt a csajos vonulat. idén tévedtünk.
itt jegyzem meg, hogy a mozifanatikus weblap maga a zokogni való gagyiság. természetesen már rég hírdették az eseményt, árulták a jegyeket, mikor még egyáltalán nem működött. esély nem volt arra, hogy a filmek alapján döntsünk.
aztán, mikor elkezdett üzemelni, kiderült, h saját program összerakásáról szó sem lehet (tavaly sem volt, de az ember reménykedik), ha mozinként vagy kiváncsi a programra, akkor minden mozit egyben látsz és ha nem jössz rá, hogy a nyomtatási képet kell nézned, akkor gyakorolhatod a türelmet mint erényt, míg eltekersz a téged érdeklő filmszínházig.

2. rend volt, túlságosan is. egy ilyen éjszakának azért kicsit lazábbnak kellene lennie.

3. a filmekre való bejutás sosem lesz tökéletes, de esetleg segítene a dolgon, ha a nagyobb érdeklődésre számot tartó alkotásokat nem csak 1-2 alkalommal adnák az éjszaka folyamán.

az elsőt persze sosem lehet megismételni, a másodikat pedig felesleges lenne. talán a harmadiknak van esélye arra, hogy a kettő között megtalálja az arany középutat.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

11 óra 26 perc 34 perc híjján 12 órát töltöttem a westend nevű intézmény mozitermeiben és bár készültem az eseményre - még kispárna is volt nálam - mégsem hittem, hogy kibírom. de kibírtam. mit kibírtam?!? probléma nélkül, elszunyókálás mentesen néztem a filmeket e...
Artmozik éjszakája Voltatok már mozi éjszakán? Ha nem, akkor a legközelebbire azonnal tessék elmenni! Felmentés nincs - ne mondd, hogy nem szereted a filmeket! -, sem orvosi, sem anyai igazolást nem fogadunk el! Hidd el, 12 óra mozi nem sok! 12 óra mozi jó! Feltéve, ho...
Cinema Tour vol. III. Három zenei formáció, amely sok szálon kapcsolódik különböző egész estés és rövidfilmekhez, és filmrendezők, akik zenészek hangképeivel mesélik el történeteiket. Ez vár azokra, akik május 21-én ellátogatnak a Toldi moziba, és abban biztosak lehetünk,...