Újabb 27 nemzetközi sztár!

27 nemzetközi sztárral és számos hazai fellépővel gazdagodott a hazai fesztiválpaletta két legjelentősebb vidéki eseménye, a 17. Soproni VOLT Fesztivál és a 3. Heineken Balaton Sound idei programja. A még szervezés alatt álló fesztiválok összesen mintegy 400 fellépőt vonultatnak majd fel. Az új nevek között számos zenei műfaj legjelentősebb képviselője és jó néhány csemegének szánt „finomság” is helyet kapott. A részletes programot április közepére ígérik a szervezők.

Mindkét fesztiválra országszerte kapható belépőjegy a honlapokon jelzett helyeken. Üdülési csekkel, Sodexo utalvánnyal és számos egyéb kuponnal is váltható belépő a budapesti VOLT BOLT-ban-

A VOLT nyitja a nyarat

A 17. Soproni VOLT Fesztivál július 1-4. közötti programja még több mint egy tucat nemzetközi sztárfellépővel bővült. A 220 hazai és külföldi zenekart és dj-t felvonultató programban a szervezők friss fellépőként jelentették be az idén januárban új lemezzel jelentkező, legendás brazil metál csapatot, a SEPULTURÁ-t. Liverpoolból érkezik a kelet-európai gyökerekkel rendelkező, alternatív elektró zenekar, a LADYTRON, amely az elmúlt időben a Nine Inch Nails és a Depeche Mode szárnyai alatt járta a nagyvilágot. Közép-amerikai zenék keverednek a nyugati parti sunshine gerilla funky szóhullámaival a DELINQUENT HABITS latino rapbanda lüktető chicano fiesztáján, ők a nyitónapon fűtik a VOLTosok hangulatát.  Először jár Magyarországon a brit ART BRUT, akik 2007-ben a WAN2 popmagazin szerint az év egyik legjobb lemezét jelentették meg a brit cockney értelmiség szószólóiként meghódítva Európa legfontosabb koncerttermeit. A balkáni zenei építkezés eklektikus programjával lepi meg a VOLT közönségét a BALKAN BEAT BOX, melyet a brooklyni etno zsiványok a világ minden pontjáról összeszedett zenei motívumok egyesítésében valósítanak meg. Az emlékezetes tavalyi Manu Chao koncert lendületét idézi az éltető világzene legfényesebb új csillaga a CHE SUDAKA. Egy hamisítatlan forróvérű kelet-európai jazz esttel ajándékozza meg a 17. VOLT Fesztivál közönségét a lounge zene fővárosából, Sopronba érkező Fatima Spar and the Freedom Fries zenekar, valamint ezúttal Sopronban támad a 2006-os Glastonbury fesztivált megnyitó, sokkoló színpadi produkcióiról hires RALPH MYERZ and the Jack Herren Band őrült legénysége.

Az elektronikus zene hívei sem hiányolhatják kedvenc sztárelőadóikat az idei VOLT Fesztivál programjából. A nyitónapon lép fel az év drum and bass-albumával számos szakmai díjat magáénak tudható  CHASE & STATUS, MC JAKES társaságában. GOLDIE a popkultúra minden területét, így a legjelentősebb fesztiválokat és klubokat meghódította már az elmúlt húsz évben. Az aranyszájú drum’n’bass ikon étlapján főfogásként most Sopron és a 17. VOLT Fesztivál következik. Reggelig tartó hatalmas show várja majd a NOISIA rajongóit, és az új évezred legjelentősebb breakbeat mutatványosaiként aposztrofált PLUMP DJ’S közönségét. Jalapeno Night Show néven egy egész este a nívós holland elektroteret uraló KRAAK & SMAAKé, akik SKEEWIFF társaságában pörgetik fel a közönséget az idei VOLT Fesztiválon.

Mindeközben gőzerővel zajlik a VOLT Fesztivál 10 színpadára tervezett hazai fellépők szervezése. A Soproni Nagyszínpad magyar előadói már a „helyükön” várják a fesztivál kezdetét. A VOLT-on indul a húszéves TANKCSAPDA születésnapi turnéja, valamint „bérelt” helyét foglalja el a Nagyszínpadon évről-évre remeklő KISPÁL ÉS A BORZ és a QUIMBY zenekar, akik mellé a VOLT szervezői az idén friss neveket is meghívtak a fesztivál technikailag is megújult monstre főszínpadára. A KAUKÁZUS, a VAD FRUTTIK, PÉTERFY BORI, a CSÍK és a 30Y is itt ad koncertet. „Nagy-szín-pad-nagy-szín-pad!” 2008-ban ezt skandálta a nagyérdemű a BEATRICE és a BELGA teltházas VOLT-os koncertjén, és ezt a szervezők is meghallották. Idén őket is itt láthatjuk. Várakozáson felüli érdeklődés kíséri ÁKOS „40+1” című megnyitó koncertjét, amelynek július 1-én a Soproni Aréna ad otthont. Az erre a programra is érvényes jegyek napokon belül országszerte kaphatóak.

Április közepére napi bontásban is olvasható lesz a www.volt.hu oldalon a VOLT részletes programja, amely keretében 10 színpadon 220 dj és zenekar szerepel majd.

Kedvezményes belépők június 5-ig kaphatók a www.volt.hu oldalon közölt jegyelővételi helyeken. Mindazok, akik a VOLT KLUB tagjaiként rendelnek bérletet, minden bérlet mellé 2009-es VOLT pólót és CD-t kapnak ajándékba, mindemellett a bérletet és a pólót futár szálítja házhoz az ország bármely pontjára. (részletek: www.volt.hu/klub)

Folytassa a Heineken Balaton Sound!

Csak négyet kell a VOLT után aludnia azoknak a fesztiválozóknak, akik újabb bulira vágyak. Július 9-től négy napon át dübörög a 3. Heineken Balaton Sound Fesztivál Zamárdi szabadstrandján. Mint ismeretes, a Thievery Corporation sajnos törölte a teljes nyári európai turnéját – így a balatonparti fellépést is -, a szervezők azonban újabb tucatnyi nemzetközi sztár nevét hozták nyilvánosságra a fesztivál programjából. A világszínvonalú elektronikus zenei kínálatáról ismert fesztivál, ez alkalommal igazán színes műfaji skálán mozgó előadókkal gazdagodott amellett, hogy a fesztivál házigazdái további nagy nevek bejelentését ígérik a közeljövőben.

A Heineken Nagyszínpadon a DUB PISTOLS dubos lüktetésekkel kevert reggae és hip-hop hullámai izzítják be a fesztiválhangulatot. A tánc, a zene, a tűz és az aratás aszték majomistenéről nevezte el magát a los-angelesi OZOMATLI zenekar. A legjobb latino rock együttesként 2002-ben Grammy-díjat nyerő nyolctagú együttes sok évvel a forró hangulatú VOLT-os fellépés után tér vissza Magyarországra. Szintén a Heineken Balaton Sound világzenei felhozatalát erősíti Ska-P, Manu Chao és a Sergent Garcia egyik legkedvesebb ska harcostársa, az argentin KARAMELO SANTO zenekar és a grenadai ESKORZO.

Igazi import indie-elektro gyümölcs a harmadik Heineken Balaton Sound felhozatalában a BLACK CHERRY, mely előadói név Magyarországon főként az MR2 hallgatói számára lehet ismerős. A GURU’S JAZZMATAZZ fellépése garancia a jó társaságban űzött gangelésre, főleg ha az intelligens bandázást egy komplett jazz zenekar kíséri. Akárcsak RODNEY HUNTER, aki élő zenekarával a Heineken Balaton Sound lounge szekcióját erősíti, a francia NOUVELLE VAGUE zenekar újhullámos elektro varázslataival együtt.

A világ legkraftosabb produkciói közül Zamárdiban köszönthejük a house új generációjának egyik legnépszerűbb elektro-párosát, a kanadai MSTRKRFT-ot (ejtsd! Masterkraft), akik idén máricusban megjelent második lemezükkel (Fist of God) érkeznek a Balaton partjára.

MAD PROFESSOR a nevével ellentétben nem egy őrült kísérleti techno partyval csap le a Heineken Balaton Soundra. A Massive Attack-el rendszeresen együtt nyomuló dub-reggae professzor egy igazi meditatív chillout elektro show-val ringatja majd el közönségét. A breakbeat és a bossanova fúziójából születő különleges nu jazz játékaival lép fel a TRÜBY TRIO, funky beat ütéseivel mozgat meg minket a NOSTALGIA 77, valamint az idei Heineken Balaton Sound-on pörgeti lemezeit Benjamin Pettit is, akit DJ ZINC néven ismer a brit drum’n’bass közösség.

Folytatás hamarosan!

Kedvezményes belépőjegy június 12-ig kapható a www.heinekenbalatonsound.hu oldalon közölt helyeken.