röhög a köldököm

2009 április 22-én 19 órakor végre a magyar publikum is ízelítőt kap a THE UMBILICAL BROTHERS-ből, a produkció az Uránia Nemzeti Filmszínházba érkezik. rekeszizmokat felkészíteni, az este sírva röhögősnek ígérkezik!

de ki az a THE UMBILICAL BROTHERS?!?!?! kérdezheti az ausztrál humort nem ismerő, Jay Leno, David Letterman showkat még a youtubon sem néző kedves olvasó.

hivatalosan fogalmazva: az ausztrál páros, David Collins és Shane Dundas, már 1991 óta a „standup comedy” műfaj egyik legismertebb szereplője. műsoraikban kombinálják a párbeszédeket, a mimikai eszközöket, hangeffektusokat és bábokat. bejárták az egész világot és olyan műsorokban léptek fel, mint pl.: the tonight show with Jay Leno, The late show with David Letterman, Just for laughs (sorozat), Woodstock 1999 és a Szezám utca című gyermekműsornak is gyakori vendégeu. Ezen kívül több filmben, sorozatban szerepelnek és önálló műsoraikkal járják a világot.

nem hivatalosan fogalmazva: az ausztrál páros David Collins és Shane Dundas, már 1991 óta röhögtetik meg a rájuk kiváncsi népeket szerte a világon. műsorukat jól jellemzi egy idézet David Collinstól, miszerint, „ha nem látod mi történik, akkor nem használod a füledet!„.

hogy az irántuk megnyilvánuló hatalmas világméretű érdeklődés ellenére miért látogatnak el kis hazánkba?
elárulom: figyelmetlenségből.
bizony.
David és Shane minden erejüket megfeszítve, komoly anyagi áldozatok árán akartak a 2009es Eurovíziós dalfesztiválra eljutni,  éppen ezért megsebezve, csalódottan vették tudomásul az elutasítást. nem sokat nyilatkoztak erről a szomorú eseményről, mindössze annyit mondtak, hogy valószínűleg a fellépő ruhájuk volt az oka… ….és igen, ezen keserű lelkiállapot okozta figyelemkiesés miatt mondtak véletlenül igent a magyarországi turnéra.

persze ezt a verziót szigorúan csak olvasóink ismerhetik meg és ezúton kér a páros mindenkit, hogy ez maradjon is közöttünk. a beavatatlanok között elhintett hivatalos verzió szerint áprilisban végül teljesül a duó utolsó álma is és találkozhatnak az európai humor megalkotóival (velünk, magyarokkal, természetesen), mert végre fellépések sorozata indul el Magyarországon.

jegyek már kaphatók az Uránia Nemzeti Filmszínházban. további információ: tviranyi@t-online.hu  

honlap: www.umbilicalbrothers.com

2 thoughts on “röhög a köldököm

  1. tetszős ez nagyon

  2. Letterman-ben évek óta nem láttam őket, de nem is csodálom, az utóbbi pár évben kevesebb, mint 5 jó sztendáppos lépett fel…

Comments are closed.