Esclin Syndo debütalbum: Sleeping Traveler

Az Esclin Syndo a borongós trip hop alapokat újraértelmezve lavíroz a new wave, az indusztriális rock és az elektronika között, különleges hangzással gazdagítva a hazai könnyűzenei palettát. A társaság most új lemezzel jelentkezik.

A CLS-nél jelenik meg Sleeping Traveler című, bemutatkozó albumuk, mely a zenekar történetében ugyan a második LP, de ez tekinthető az első, hivatalos nagylemeznek.  A Berger Dalma – Sándor Dániel szerzőpáros vezette csapat az első olyan magyar együttes, aki az ABC nemzetközi tehetségkutatón a dobogóra jutott.

Elkészült az első videóklip is:


Indusztriális hangképek nagyvárosi, eklektikus popdalokban. Az Esclin Syndo klasszikus bristoli triphop, szintipop és pszichedelikus rock találkozása. A dalok egységes és egyedi hangzása annak köszönhető, hogy a tagok sokszínű, különböző zenei háttérrel rendelkeznek.

Az Esclin Syndót 2003-ban, Pécsett alapította Sándor Dániel és Bordás Péter. Sötét hangulatú, részben elektronikus, instrumentális darabjaikat 2004-ben egészítették ki énekhanggal, Berger Dalma (Singas Project, Realistic Crew) csatlakozott hozzájuk.

A dalszerző trió rövidesen zenekarrá bővült és 2005 óta rendszeresen koncerteznek. 2006-ban megnyerték az ABC Tehetségkutató magyar fordulóját, végigverekedték magukat a nemzetközi fordulókon, az európai nagydöntőn pedig – 7000-es közönség előtt – megcsípték a harmadik helyezést!

A zenekari felállás 2007-ben átalakult, Bordás Péter távozott, Kolozsi Péter, Ratkóczi Huba és Somló Dani érkezett.  Az új csapat 2008 végén fejezte be a Sleeping Traveler című második LP-t, amely az első, hivatalos nagylemezüknek tekinthető. A bemutató koncertet 2008. december 26-án, a Merlinben tartották.

A javarészt az új lemez anyagára épülő fellépések látványelemeiért a Folklore című dalukhoz készült nagy sikerű első videoklipjük rendezője, Fülöp Farkas – a Kiégő Izzók VJ kollektíva vezetője – a felelős.

A kéthavonta megrendezésre kerülő „Esclin Syndo’s Milk Bar” – a zenekar saját klubestje, ahol minden alkalommal egy általuk kiválasztott csapattal adnak közös koncertet – folyamatos érdeklődésnek örvend.