Blue Note Trip – Where Dance Meets Jazz: DJ Maestro feat. Erik Truffaz, Santa Diver

Az A38 Hajó új partysorozata harmadik állomásához érkezik – a jazz történetének legfontosabb kiadója, a Blue Note fantasztikus archívumából a holland DJ Maestro válogat. Az ő nevéhez fűződik a Blue Note válogatáslemez-sorozata, a Blue Note Trip, amelyen a jazz történetének legnagyobb örökzöldjeiből válogat egy dupla-albumnyi táncos talpalávalót.

Speciális ajánlatként a koncert előtt menüvacsorát ajánlunk. A háromfogásos vacsora és a koncert ára együtt 8000 Ft.

Vad szvingek, hűvös bossa novák, laza balladák és rohanós bebopok váltogatjk egymást az immár hetedik duplalmezéhez érkezett Blue Note Trip sorozaton, és az ehhez kapcsolódó partyk ugyanezt a hangulatot idézik: a jazz aranykorát, amikor a szabad improvizácó, az ördögi ritmusok, a varáslatos technikai tudás még nem vált el élesen a tánczenétől. Igazi, forró, jól táncolható muzsikák követik egymást DJ Maestro válogatásában.

A Blue Note Trip sorozatában megszokott, hogy a partykon neves vendégzenészek működnek közre. Ezúttal a zseniális svájci-francia trombitás, Erik Truffaz csatlakozik a Mesterhez, hogy a nu jazz jegyében ötvözze az élő koncert varázsát a partyhangulattal. Truffaz-t valószínűleg nem kell bemutatni: korunk egyik legjobb nu jazz-trombitása, Miles Davis elkötelezett követője az A38 Hajón is többször fellépett már. Ezúttal szólóban érkezik, és adja elő jellegzetes improvizációit DJ Maestro értő válogatására.

Erik Truffaz a kortárs nu jazz egyik legkimagaslóbb egyénisége. A Svájcban született francia trombitás egy gyerekkorában hallott Davis-szám hatására kóstolt bele a jazzbe, é ezt az erőteljes kezdőlökést azóta sem tudja – igaz, nem is akarja – letagadni.Játékára mindmáig jellemző a Davistől örökölt hűvös, ökonomikus stílus, habár Truffaz a korai „cool” lemezeitől jókora utat tett meg máig. Zenéjében keveredik a hiphop, a cool, a bop, az arab muzsika, a spoken word, sőt az utóbbi időben izgalmas kirándulásokat tesz a pop irányába is. Truffaz karrierjének fontos állomása volt, amikor leszerződött a Blue Note kiadóhoz, amelynek segítségével igazi jazz-világsztárrá vált.

Erik Truffaz ezúttal szólóban érkezik, hogy DJ Maestróval részt vegyen a Blue Note Trip izgalmas kísérletében.

www.eriktruffaz.com
www.myspace.com/truffaz

Az „előzenekar” ezúttal jóval túllép a „felvezető hangulatkeltés kötelező feladatán”: a kitűnő magyar kvartett, a Santa Diver első lemezét mutatja be a Blue Note Trip keretei között. A valamivel több mint két éve létező zenekar tagjai számos ms formcióban kipróbálták már magukat, a tagok megfordultak jazzegyüttesekben, mint a Free Style Chamber Orchestra, a Nigun, a Budbudas, a Kamu, underfground formációkban, mint a Kampec Dolores, a Chakra Hacker vagy a Pop Ivan. Az izgalmas stíluskeveredésből kitűnő lemez született, melynek egyformán jellemzője a jazz szabadsága, a kifinomult melankólia, illetve az arab muzsikák, mindenekelőtt a gnawa elsöprő ereje. A Santa Diver második lemeze a hetekben jelenik meg.

A Blue Note Trip-sorozat keretében a következő alkalommal a német Hi-Fly Orchestra és a magyar Qualitons lép fel DJ Maestróval, március 7-én az A38 Hajón. A Blue Note Trip áprilisi eseményére április 11-én kerül sor. DJ Maestro mellett fellép a Harcsa Veronika Quartet, illetve a kitűnő holland nu jazz-zenekar, a Room Eleven.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum, jegyfoglalás és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. Az interneten foglalt jegyeket kapunyitásig kérjük átvenni. Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.

Blue Note Trip – Where Dance Meets Jazz: DJ Maestro (NL) feat Erik Truffaz (CH), Santa Diver lemezbemutató
2009. február 7., szombat 21.00
Belépő elővételben: 3000 Ft, a fellépés napján: 3500 Ft. Jegyár vacsorával: 8000 Ft.