Új HS7 album, ingyen!

Hoppá!!! Mi ez a ritka szerepjáték egy a népszerűségnek már régóta örvendő magyar zenekar körében, hogy ingyenesen letölthetővé teszik új albumuknak számait? Hogy van az, hogy átcsap az illegális fájlcseréknek
fészket adó internet elleni tehetetlenség egy fajta „jótékonyságba”? Hát hova vész el Olcsó János módjára az értékes szellemi termék?

Több feltörekvő előadó próbálkozik ezzel a módszerrel, kikerülve ezzel a honi lemezipar lehúzós hiénáit. Az internet szabad, az internet szabadság! Így lett ismert a Kaukázus, így próbál felszínen maradni szóló projektjével a már sok zenekart megélt Mátyás Attila, és ekképp igyekszik önmagát felfedeztetni ezer meg ezer friss muzsikus hús, melyből példaként a Pálos Trend már 2002 óta kacsintgat ki.

Egyszerű ez azoknak, akik nem a lemezeladásokból próbálnak megélni, hanem hisznek egy eszmében, a zene és a dalszöveg erejében, mely mögé a (koncerteken fizetőképes) rajongókat föl lehet sorakoztatni!

Na ezért bezzeg a HS7, meg amit okoz bennem a teljes sajtóhír:

„A hazai lemezipar történetében első ízben, fizikai formátumban lemezt megjelentető együttes – a Heaven Street Seven – kínálja fel ingyenes letöltésre új albumát. A november közepén új albummal jelentkező Heaven Street Seven friss lemezanyagát november 10-től – megjelenés előtt – egy hétig bárki ingyen (és legálisan) letöltheti a www.hs7.blog.hu oldalról, melynek bázisa a talán legismertebb hazai internetes portál, az Index lesz. „A lemezipar teljes átalakuláson megy keresztül, ilyenkor pedig szükség van merész döntésekre. Az előző lemezünket – amellett, hogy azt a hazai lemezfogyáshoz képes viszonylag szépen vásárolták – rengetegen letöltötték és átmásolták. Azt gondoltuk, fordítsunk egyet a logikán és kínáljuk fel új albumunkat a hagyományos megjelenés előtt hét napig sokfajta embernek. Azoknak, akik ismerik a zenekart, ott vannak a koncerteken, de nem vesznek lemezt. Azoknak, akik eddig is ismerték és szerették a HS7-t, és lemezvásárlással támogatnak minket, de szívesen meghallgatják az új cuccot megjelenés előtt. És azoknak is, akiknek egy ilyen ajánlat újdonság és kóstoló lehet, amely után minimum eljönnek a koncertjeinkre, de akár fizikai formátumban is megveszik az új HS7-lemezt.” – így a zenekar, mely szerint ez a gesztus „egyszerre jófejség és, nem is kérdés, persze az új lemez hatékony reklámja is egyben”.

A már önmagában is csábító weboldalt a zenekar az egyben (zip-formátumban) és dalonként is letölthető lemezanyag mellett extra tartalmakkal is színesíti. Lesznek fotók és videófájlok a stúdiófelvételekről, de az egyszeri júzer például részt vehet egy „Tervezd meg a saját lemezborítódat” pályázaton is.”

Az egyik ösvény így, a másik meg, mint az Ebola Cola. Remélem, mind megtalálja a maga közönségét!

4 thoughts on “Új HS7 album, ingyen!

  1. 104 Mb a JAZZ zip egyben. Mától letölthető, akinek inge!

  2. kirke

    köszi, vettem.

  3. czak

    nem megy a hs7blog 🙁

Comments are closed.