Kócos vámpírszolgák a Trafóban

Október 22-én hosszú szünet után, új fellállásban lép fel a balassagyarmati The Ghouls együttes. Ezúttal a Trafó Bár Tangó színpadán höröghetnek a srácok a Past Perfect party keretein belül.

Március 14-én adták első, bemutatkozó koncertjüket a nagyon fiatal arcok. Akkor este olyan hangulatot teremtettek, mintha éppen a ’70-es években járnánk, egy a Joy Division előtt játszó banda buliján. Nemcsak a zenészek, hanem az együttes is nagyon friss: 2008 elején alakultak. Azóta már változott az eredeti felállás és Szabó Máté gitárosból énekes lett, a basszusgitárnál még mindig Rózsa Bálint feszít, a dobos személye jelenleg változó, a szerdai koncerten Siket Dániel egészíti ki a hangzást.

Zenéjükben egészen a gyökerekig nyúlnak vissza, vegyítve a különböző stílusokat (Joy Division, Sonics, Sreaming Lord Sutch). Nem mellőzik ugyan az elektronikus hatásokat sem, ha van ilyen, az inkább a ’60-as évek felől jön. Az első azonban mindenképpen a zenekari hangzás. Nevük halandó vámpírszolgát jelent (pl. Renfield a Draculából), egyértelmű, hiszen számaik többsége vámpírokról, farkasemberekről szól, akiket, mint a nagy elődöket ők alázatosan szolgálnak.

A sokáig csak átdolgozásokat játszó fiúk már saját számokkal is kedveskednek a közönségnek.

Félelmetesen jó lesz.