UtcaZene az esőben

A harmadik nap jött el az idei Utcazene fesztivál életében. Minden jónak indult, de aztán a természet közbeszólt.

Az előző napot kipihenvén sajnos késve érkeztem a városba. Hasonló látvány, mint eddig: fullon a belváros. Ott rögtön belefutottam két ismerősbe, beszélgettünk, mi is van a másikkal. Közben a színpadoktól a koncertek hangjait hallottam összemosódva. Na, kár is volt ezt a vizes dolgot gondolnom. Már otthon tanakodtam, vigyek-e magammal valami kabátot eső ellen. Úgy döntöttem úgyse fog esni, elkerüli a várost. Tévedtem. Elkezdett csöpögni.

Gyorsan lefutottam a nagyszínpadhoz, de közben már elég rendesen esett. Az emberek arcán a tanácstalanságot láttam: haza, kapualjba, vagy ázzunk. Ki ki maga belátása szerint döntött. Sokan hazaindultak, viszont voltak hűséges fesztiválozók, akik az Óváros téren tombolták végig a Kistehén Tánczenekar koncertjét. Én is így voltam vele, de mikor odaértem már úgy esett mintha slagból jött volna. Felkéretőztem a színpadra, hogy csináljak pár fotót, legalább addig sem ázom. Nagyon jó látvány volt, ahogy az embereket nem érdekli, hogy szakad az égi áldás. A tömeg nem nagyon látszott ki az esernyők alól. Akinek nem volt, annak nylon volt a fején, de van akit egyáltalán nem érdekelt, hogy ázik. Levette a pólóját, úgy tombolt. Igaza van, nem vagyunk cukorból. Aztán szerencsére a koncert végére elállt az eső, az esernyők összecsukódtak. Szóval élménydús koncert volt.

Aztán szóltak telón a haverok, hogy fent vannak a Vár Áruház előtti szinpadnál. Ott éppen az olasz La Tresca zenekar csinálta a happeninget. Olaszok révén a hangulatra nem volt panasz, őket is számtalanul hallgatták. De ugye, hogy ne legyen ismét felhőtlen az este, most is szakadni kezdett az eső. Az a tipikus nyári zápor volt, csak éppen másfél óráig tartott. Sikerült védett helyre sietni, ott vészeltük át a dolgot. A koncertekről annyit tudok, hogy közben elment az áram, úgyhogy a kisszínpadoknál tuti elmaradtak.

Elállt végre, gyorsan elmentünk kajálni, beszélgettünk, söröztünk, kicsit lementünk még a színházkertben lévő diszkós sátorhoz. Majd mindenki elköszönt egymástól és hazamentünk.

 

2 thoughts on “UtcaZene az esőben

 1. Szia!
  A képeket hol lehet megnézni amiket csináltál? Érdekelnének! 🙂

 2. leci85

  Szia!
  A galériában találod a képeket Lechner Ádám név alatt.
  De még nem tudtam mindet feltölteni, időhiány miatt, csak az első 2 napot.
  De pótlom a többit is.

Comments are closed.