VOLTomiglan

Nyitják a kapukat, és ordítva-sikítva betör a tömeg!!! Ma este 6-kor. Tehát hivatalosan állíthatnak (egy nappal korábban) sátrat a hűs árnyékot vető fák alatt a gyorsak, akiknek sem a munkaidő, sem a szabadidő nem drága, és a különféle színpadok programkínálata nélkül is elsöröznek vígan, újdonsült szomszédokkal fűzvén szorosra egy fesztivál alkalmi szálát, minek legekig fokozása, csakis gusztus dolga.

Ideinek hiányában a tavalyi programfüzetet lapozgatom. Tombol bennem a tesztoszteron és a nosztalgia. A térképen beazonosítok minden egyes ábrát, pöttyöt, de még a kerítéshatárok mellett is körbejárok képzeletben italbecsempészésre alkalmas területek után kutakodva, és közben akaratlan is eszembe jut nekem az első vidéki fesztiválturném:

ahol miként a sötétben nem találtuk meg pajtásommal a sátrunk, kiültünk egy dombra, és a zuhanyozni tartó lányokban gyönyörködve megvártuk a soproni világost, mely huszárosan csapott át délutánba…

A szigorú nyitány után értelemszerűen többre vágytunk. Tavaly a két átmulatott nap helyett a teljes VOLT-ot végigmulattunk, láttuk fellépni Ákost, a The Prodigy-t és a Korn-t, és egy meggondolatlan pillanatunkban olyan bugyuta pontversenybe bonyolódtunk, amire csak egyedülálló férfiak képesek, a nőket, a hangulatot, és az alkoholtól tudatmódosított állapotokat csak csekély mértékben kihasználva…

esőtánc, kannaváró, fogadás… – VOLT fesztivál, 1. nap
domb, d’n’b, fordulat… – VOLT fesztivál, 2. nap
vér, ismerősök, rock&roll… – VOLT fesztivál, 3. nap
csempészáru, arcul öntés, végeredmény… – VOLT fesztivál, 4. nap

Többet ilyen nem lesz, idén minden máshogy alakul. Ez tuti. Bár van arra esély, hogy váratlanul ismét elszabadul majd a pokol, de hogy melyik színpad előtt, miközben kiket fogok megnézni?… Lövésem sincs.
Manu Chao, Clawfinger, Cypress Hill, Offspring, Dreadzone, Exploited majdnem biztos! Mert fizetőeszközként a „majdnem” minden farzsebben mindig ott lapul, ha a Lővérekben a buli beindul.

One thought on “VOLTomiglan

  1. matta

    hihi,pontverseny…na igen,de nyertem,jeeee:P beeee!!

Comments are closed.