Erődfitogtatás

Itt a nyár, és ez ugye azt jelenti, hogy itt van a fesztiválok ideje is. Schengen tiszteletére most egy felvidéki rendezvényről essék szó, mivel arra is akadnak jófajta dolgok. Főleg, ha még nincs is messze.

Bizony mondom, nincsen messze, hiszen jóformán csak Komáromig kell menni. Egészen pontosan átmegy az ember a hídon, és onnan kb. 10 percre már meg is található a helyszín, ahova az idei Fortress fesztivált tették a szervezők. Ahogy a programot elnézem, lesz itt minden, ami szerszámnak ingere, hiszen lesz ott Hamvai PG maga, de egyelőre maradjunk a rendes zenei stílusoknál, esetünkben a hiphopnál, ebben úgyis erősebb a lineup.

Hiszen ott lesz a méltán híres amerikai rapper, a bongyorhajú Afu-Ra mint a fő műsorszám, aki egyenesen New York városából érkezik a dunaparti városba, ahol olyanokkal osztja meg a színpadot, mint a szlovák H16, akik nemrégiben jöttek ki új albumukkal. De nem miattuk van szó a Fesztblogon erről a rendezvényről, hanem a jelentős magyar részvétel miatt, hiszen nem csak hazai hiphop csapatok, hanem felvidéki rapperek is tiszteletüket teszik az Erzsébet híd túloldalán. Magyarországi magyar részről Siska Finuccsi, a telepi DSP, valamint a győri lemezlovász-duó, 50 és Fegz lép fel a városban, míg a Felvidékről többek között a Rapartoar vagy a Rap Vision említhető meg. (Érdemes egyébként a felvidéki magyar hiphopra odafigyelni, néha egész érdekes cuccokkal bírnak előjönni.)

Sajnos pont egy napon van a Balaton Soundos Orishas-Gentleman kombóval, de akit ez a két előadó nem mozgat meg, az nyugodtan beruházhat egy Komárnoig szóló vonatjegybe és a belépőbe, mert meg fogja érni. Ez biztos.