zöldben vadulunk

törődnék inkább a kertemmel.

akkor nem száradt volna ki a kata cseresznye, nem érne térdig a tarack, meg valami lila virág és a szomszédok sem tekintenének rám rosszallóan.

de nem, a kertem várhat, egyébként is szeretem a lila virágokat, a pár sárga közöttük csak úgy mellékesen mintha védett is lenne és a cseresznye sem a szárazság, hanem valami betegség áldozata lett.

hogy mi közöm a nyóckerhez? hogy sosem laktam ott? na de a hétben igen és az már majdnem! meg különben is, bp egy kis falu, nem mindegy melyik szeglete választ minket?

fesztblog lelkesül, Arif kapitányságot vállal, csatlakoznak a bloggerek és más nyócker fanok, így lettünk mi kilencen, green gerillas.

a 63 csapat egyike, a 270 fő kilence.

a flower power.

az erő velünk, nem kétséges.

aki nem tudná miről beszélek, annak link itt.

rózsák és orchideák nem fogják hírdetni köztereinken szorgalmunkat, de pár tő színes, betontűrő virág reméljük vidámabbá és szebbé varázsolja majd a város addig szürke szegleteit. idézet haditervünkből: „véleményünk szerint a belvárosi szürkeséget színpompás növényekkel, vegyes egynyáriakkal, árvácskákkal, muskátlikkal kell feldobni.
mindenképpen olyanokkal, amelyek hangulatjavító vidámságot sugároznak. természetüket tekintve pedig viszonylagosan igénytelenek.”

felhívom a figyelmet a második mondatra, mert az esztétikai szempontokon túl a másik igazán fontos cél, hogy pár mosollyal több legyen ebben a városban.

persze az önkormányzat az első adandó alkalommal beletenyerelt tervünkbe és egyik napról a másikra virágosította az egyik általunk kiválasztott terültet. talán fülest kaptak arról, hogy mi készül és mindenképpen meg akarták akadályozni az illegális palántázást? nem tudhatjuk, de nem hátrálunk! a flower power velünk van! lézer (ültető)botunkat magunk előtt tartva nyomulunk tovább, kilenc young green jedi!

2 thoughts on “zöldben vadulunk

  1. méltánytalanul alulkommentelt poszt

Comments are closed.