elfújta a szél

n8 után érkeztünk, Debout Sur Le Zinc játszott épp. francia banda, sanzonos, klezmeres beütéssel. a szórólap szerint tavaly a szigeten sikerük volt, meghallgatva pár számukat ezt nem csodálom. az idei programban viszont nem látom őket.

színpad előtt páran táncolnak, szolidan ugrálnak, de a többség a dombon hever sörökkel és biciklikkel. a zene pont a forró levegőhöz illő hangulatú, aggódásra csupán a fák mögött egyre sötétedő ég ad okot.

a beszámoló itt véget is ér, 8 előtt pár perccel elhagytuk a dombot, 10 perc múlva a kocsiban ülve néztük amint lecsap a vihar. nem tudtuk meg, hogy mau mau másik fele is megérkezett-e – állítólag csak egyik felük került fel budapestre tartó gépre -, hogy a színpad, a sörös bódék, a hangosítás mint élte túl a vihart; a leszakadt ágakat és a kidőlt fákat látva a dózsa györgy úton csak reménykedni tudok, hogy szerencsések voltak.
károkat felmérni már nem mentünk vissza, a vihar okozta csalódás miatt kedvünk is leült, így pecsa zárt tér helyett hazafelé vettük az irányt.
nem ellenőriztük azt sem, hogy a szórólap ígérete szerint tényleg megtartják-e a koncerteket a west-balkánban, bár erről még holnap, a ráadás koncertek alatt is kérdezősködhetünk.

One thought on “elfújta a szél

  1. blacksheep

    Na ezért érdemes időben kimenni a helyszínre, ugyanis egy igenjó PASO koncert volt a fent említett koncert előtt:)

Comments are closed.