Utolsó nap, avagy a maradék por felrugdosása

Aki sokat jár fesztiválokra, az tisztában van azzal az érzéssel, milyen utolsó nap felkelni -tudatában annak, hogy ez az utolsó nap- , és nekiindulni valamelyik színpadnak, hogy namost akkor még utoljára egy jónagyot, meghogy ameddig bírjuk fenn leszünk – bár már fáj a lábad a csomó álldogálástól – , ésatöbbi. Akárhogyis nézzük minden színpad nyújtja idén a talpalávalót, hogy véletlenül se menj 9kor aludni.

Nagyszínpadon vegyük először a Prodigy-t. Nem volt az elmúlt fél évben olyan d&b buli ahol ne forgott volna a voodoopeople pendulum remixe, vagy Liam Howlett nevével fémjelzett akármilyen szám. A 90es években beindult a 4/4es zeneipar Angliában és a Prodigy átvette az uralmat felette. ’92-ben, ’95-ben, ’97-ben, majd tetszhalottság után 2004ben jelent meg lemezük, olyan számokkal szórakoztatva minket, mint a No Good, Smack My Bitch Up, Poison, vagy az előbb említett Voodoopeople. Szerény véleményem szerint az idei legkeményebb elektronikus tánczenei élmény lesz annak aki megnézi / hallgatja őket.

Persze beszélhetünk még Iggy Popról, vagy az Anima Sound Systemről, akik ismét újabb felállásban lépnek színpadra, mint az előző évben. Most mégegy plusz a zenekarnál Menzkie
vizuálja.

Wan2 színpadon, amit mindenképp érdemes megemlíteni az a Korai Öröm 0.50-kor kezdődő koncertje. Külföldön azt mondják rá, worldmusic, itthon azt hogy elektronikus etno. Mindenki eldöntheti, minek hívja, az élmény ígyis-úgyis hasonló.

Érdemes ellátogatni a Pannon Táncdalfesztivál Sátorhoz is, hisz igazi fesztivál tevékenység veszi kezdetét este 11-től: Vizespólóverseny! Emlékszem tavaly valamiért arra tévedtem, és egy csomó német srácot láttam bámulni, meg fotózni.Végülis érthető okokból: ők általában konvojokban jönnek egy csomó autóval, és ahogy átlépik az osztrák-magyar határt, mintha valami bekattanna náluk, ennek követeztében 1 héten keresztül csak sörrel látod őket, mintha a kezükhöz nőtt volna, és szeszelnek. Ilyenkor fordul elő, hogy úgy gondolja egy-két lány, hogy fehér pólóban vizet öntet magára. A többiek pedig örökítenek minden egyes pillanatot. Végülis nem rossz időtöltés.

Azt hiszem bármerre is visz éjszaka az utatok jó bulikat fogtok találni.

Gép kikapcs, irány a sziget!