Bakancslistás fesztiválok – 2. rész

Az augusztusi levezetésben sokak a Szigettel zárják le a fesztiválszezonzt. Sokan viszont szeretnék kiélvezni a nyár utolsó hetét is, amit lehetőleg kevés kompromiszummal és akár egy utazással egybekötve tehetnek meg. Ennek egyik ékes példája lehet a ZOA, avagy a Zürich Openair.

Svájc egyik, ha nem a legjelentősebb, zenei eseménye immáron tizedik éve kerül megrendezésre és olyan világsztároknak adott már otthont, mint Billie Eilish, Kendrick Lamar, a Mumford & Sons, a Massive Attack, a The Chemical Brothers vagy éppen a Kraftwerk. A jubileum alkalmából pedig az eddig négynapos rendezvény idén 5 naposra duzzad.

Az átlagosan 70-80.000 főt számláló fesztivál zenei kínálata igencsak sokszínűnek mondható: az elektronikus zene underground neveitől kiterjed egészen a mainstream pop vagy éppen az indie irányaiba is. Vegyünk is egy kis ízelítőt az idei felhozatalból!

Az EDM gigászai közül David Guetta, Kygo és Martin Garrix neveit láthatjuk az élen, de ugyancsak felbukkan a Kings of Leon vagy az Artic Monkeys is a line-upban, akik a Sziget után rögtön Zürich városát veszik célba. Indie és pop-téren is bővelkedik a ZOA, elég csak az alt-J -t, a Two Door Cinema Club-ot, a Bastille-t, Tash Sultana-t, a Glass Animals-t, Rita Ora-t, G-Eazy-t, Lewis Capaldi-t vagy épp és Anne-Marie-t kiemelni a fellépők közül. 

kép: Zürich Openair FB

Szerencsére a techno szerelmesei sem maradnak zene nélkül: Boris Brejcha, Fritz Kalkbrenner, Claptone, Fisher, Maceo Plex, Hot Since 82, Artbat és még sokan mások adják majd a talpalávalót. 

Svájc legnagyobb városának fesztiválja, a belvárostól nagyjából 8 kilométerre, a zürichi repülőtér közelében 95 000 négyzetméteren kerül megrendezésre és 3500 sátorhellyel várja az érkezőket. 

kép: liviesnotes.com

A reptéri közelségből adódóan kézenfekvő választás légi úton érkezni, viszont ezen kívül közvetlen vonatjárat is van Zürich és Budapest között, amely azon kívül, hogy környezetbarát módja az utazásnak, nem utolsó sorban egy igencsak pénztárcabarát megoldás.

És ha már az anyagiak, jegyárak terén a fesztivál több opciót is kínál, melyek így alakulnak: 

  • napijegy: 44 CHF
  • 2 napos bérlet: 199 CHF
  • 3 napos bérlet: 279 CHF
  • 4 napos bérlet: 349 CHF
  • 5 napos bérlet: 399 CHF
kép: Zürich Openair FB

Ahogy fesztiváljegyet, úgy kempinget is nap(ok)ra tudunk vásárolni, így ha csak 2 napra néznétek le a fesztiválra, elég csak a két napos kempingjegyet kiváltani (ennek árairól ide kattintva találtok infót). Ezen kívül, a reptér közelében is található számos szállás.

Az árai ellenére Svájc és vele együtt Zürich is mindenképp megér egy utazást. Az Alpok országában kisebb-nagyobb túrákat is tehetünk, megcsodálhatjuk a történelmi belvárost vagy megkóstolhatjuk a híres svájci csokit. Mindezt összekombinálni a Zürich Openair-rel pedig több, mint ajánlatos.

kép: Zürich Openair FB

——————————————————————————————————————————-

Zürich Openair

📍Zürich, Svájc
📅 2022. augusztus 23.-27.

08.23.: Artic Monkeys, Glass Animals, James Blake, Annie Taylor, Sea Girls
08.24.: Kings of Leon, Bastille, Boris Brejcha, Two Door Cinema Club, Ann Clue, beabadoobee, Danitsa, Deniz Bul, Maryne, Theydream, Zian
08.25.: David Guetta, Casper, Fisher, Tash Sultana, Anna, Enrico Sangiuliano, Maceo Plex, Noah Cyrus, Dino Brandao, Madben, Mnevis, Naomi Lareine, Soft Loft
08.26.: Martin Garrix, alt-J, Anne-Marie, G-Eazy, Rüfüs Du Sol, Artbat, Guy Gerber, Hot Since 82, Lo & Leduc, Benjamin Amaru, Black Sea Dahu, Dachs, La Fleur, Steiner & Madlaina
08.27.:
Kygo, Lewis Capaldi, Rita Ora, Faber, Camelphat, Claptone, Fritz Kalkbrenner, Mathame, Meduza, Crimer, Jeans for Jesus, Manillio, Monet192, Tashan


Weboldal
Jegyek
Facebook-esemény