Az In Flames indítja a nyári metálszezont!

Májusban nyit a Barba Negra szabadtéri helyszine, a Track, és az első hónapban rögtön egy igazi metal nagyágyú is tiszteletét teszi a színpadon: május 22-én, öt év elteltével ismét Magyarországon koncertezik az In Flames!

A korszakalkotó svéd metal alakulat immáron három évtizede exportálja a védjegyükké vált göteborgi stílust a nagyvilágba, minden albumon valami újat mutatva rajongóiknak. Első lemezeik a melodikus death metal stílusteremtő alapműveinek számítanak, melyek nyomán temérdek 21. századi banda indult útjára. Az új évezredben fokozatosan beemelték az elektronikát a zenéjükbe, és a hörgős vokálok is megfogyatkoztak, ám húzós dalokból továbbra sem volt hiány, a fúzió pedig a csapat legsikeresebb műveit eredményezte. 2009-ben a banda kreatív magjának számító gitáros, Jesper Strömblad kikerült a csapatból; ezt követően az énekes Anders Fridén és a gitáros Björn Gelotte szabad kezet kapott a dalszerzésben. Kettejük munkáját tükrözi az In Flames jelenlegi megszólalása, amely a svéd iskolát hirdető gyors, karakteres gitártémák mellett rendkívül változatos, szinte már popos dallamvilágot vonultat fel – ezzel a banda zenéje száz másik között is azonnal felismerhető.

Az In Flames rég átlépte a világhír küszöbét: több millió eladott elmezzel büszkélkedhetnek, dalaik pedig rendre a regionális rock slágerlisták élén debütálnak. Utoljára 2014-ben, a Siren Charms album turnéján játszottak Magyarországon: az akkor bemutatott dalok a banda karrierjének leginkább ellentmondásos művei, amelyek kapcsán Anderséket rengeteg kritika érte. Jó hír tehát az oldschool rajongóknak, hogy az azóta megjelent Battles és I, The Mask lemezeken az In Flames ismét a karcosabb oldalát mutatja, a májusi Trackes koncerten pedig bizton remélhető, hogy a rutinos csapat minden arcából a legszebbet mutatja majd!

Az In Flames 2020. május 22-én lép a Barba Negra Track színapdára, az előzenekarok kiléte egyelőre nem ismert. Jegyek a Live Nation, a Funcode és a Rock1 online pénztárában kaphatók: a normál állójegy 10 990 Ft, a teraszra szóló VIP jegy 14 900 Ft, korlátozott számban pedig a zenészekkel való személyes találkozást is magában foglaló Meet & Greet csomagok is elérhetőek, 40 990 Ft-ért. További infókért kövessétek az esemény hivatalos oldalát!