Az első nevek a 2020-as Fekete Zaj fesztiválra!

Harmadik alkalommal bont zászlót a 2018-ban újjászületett, a Mátra bércei közt otthonra találó Fekete Zaj Fesztivál. Az underground zene egyik legfontosabb bástyájának tekinthető, négy napos rendezvény rögtön tizenöt külföldi névvel örvendezteti meg a rádiókból száműzött stílusok híveit, köztük rég áhított klasszikusokkal, valamint a leginkább felkapott újdonságokkal.

forrás: Fekete Zaj Fesztivál hivatalos fb-oldala

Nagy darálásra lehet számítani az Atari Teenage Riot buliján: a hardcore punk riffjeit és intenzitását breakbeat és industrial alapokra helyezve stílust teremtő zenekar felállása és zenéje is sokat formálódott az évtizedek során, élő fellépéseik viszont változatlanul robbanékonyak, így a 2020-as Zajon is intenzív audiovizuális élményeket várunk tőlük. Sok rajongó vágya volt a Green Carnation magyarországi fellépése: a norvég progresszív/gothic metal banda, habár jövőre lesz harminc éves, ezen idő mintegy felét töltötte csupán aktív zenéléssel. Változatos hangszerelésű, dallamos műveik a súlyos gitárok ellenére is könnyen befogadhatók, így sokak lelhetnek bennük új kedvencre lehetnek a Zajos fellépés során. Ha pedig sikerült, a Vulture Industries koncertjén lehet folytatni az elmélyülést: a norvég progresszív metal banda elgondolkodtató, kritikus szövegvilágával és szürreális klipjeivel méltó képviselője és gyarapítója a Tool által lefektetett alapoknak.

Vulture Industries – The Tower (lyrics video)

First song and title track from Vulture Industries’ forthcoming album, due September 27th (October 1st in North America) and available for pre-order at http://e-shop.season-of-mist.com/en/predefined-search/40716 Designed by Fabien Laubry. Follow Season of Mist : http://youtube.com/SeasonOfMistLabel http://facebook.com/seasonofmistofficial http://twitter.com/seasonofmist http://soundcloud.com/season-of-mist http://seasonofmist.tumblr.com/

A török She Past Away már jól ismert név hazánkban: a duó komor, középtempós post-punk/darkwave dalai már több koncerten is bizonyítottak a magyar hallgatóságnak, akik 2020-ban újfent átélhetik a ’80-as évek goth korszakát, amennyiben kilátogatnak a Fekete Zajra. Ugyanezen évtized fekete-fehér oldalát idézi meg a Linea Aspera és a Soviet Soviet koncertje is: előbbi a könnyedebb synthpop hangszerelés, utóbbi a punkos gitártépés és hangsúlyos basszustémák felmutatásával.

Soviet Soviet – „No Lesson”

Order: http://bit.ly/14OCRAM Artist: Soviet Soviet Album: Fate Label: Felte Catalog #: FLT-012 Release date: November 12, 2013 https://www.facebook.com/pages/soviet-soviet/147071194809 https://twitter.com/sovietsoviet http://www.feltesounds.com/ http://www.facebook.com/feltesounds http://twitter.com/#!/feltesounds

Az Antimatter zenéjével nem lehet betelni: a Mick Moss egyszemélyes géniuszát hirdető progresszív rock projekt álomszerű, keserédes atmoszférát varázsol a Mátrába, könnyet fakasztva tán még a hegy kövéből is. A természettel való kapcsolat ápolásáról a finn Hexvessel gondoskodik: a feltörekvő neofolk produkció minden bizonnyal nagy sikert arat majd a különleges erdei helyszínen. A Leafblade zenéjében szintén az akusztikus hangszerelés dominál, ami az Anathema-rajongóknál könnyen érzékeny pontot találhat.

HEXVESSEL – Son of the Sky (OFFICIAL VIDEO)

HEXVESSEL – Son of the Sky (OFFICIAL VIDEO) Taken from the album „All Tree”, out February 15th, 2019. Order now: https://Hexvessel.lnk.to/AllTreeID A family home-video collage of pagan ritual. Filmed by Mat and Marja from Hexvessel in Avebury, West Kennet Long Barrow and Silbury Hill in Wiltshire, England during our ritual for the Winter Solstice 2018.

A mátrai fülek bevéreztetéséért a finn Oranssi Pazuzu felel majd, akik nyugtalanító akusztikus dallamok mögé rejtett black metalos fergeteggel fognak borzongatni valamelyik nyáréjszakában. A JuJu nem összekeveredő sem az azonos néven futó német rappercsajjal sem a japán popénekesnővel, a Fekete Zajra elígérkező olasz trió experimentális indie rockot játszik, amelyben blues hatások is szerepet kapnak. A kanadai Zaum közel-keleti dallamokkal és torokénekléssel tarkított doom metalt visz a Zajra, a svéd Isolated Youth post-punkja az Interpol-rajongók titkos meglepetése lehet, az orosz Lucidvox folkos atmoszférikus rock dalokkal készül, melyekben az idei Ic3peak-re hajazó vokálok is felbukkannak; a GOLD pedig pontosan úgy szól, ahogy a XIX. században egy melankolikus, ámde karcos rockbandának szólnia kell.

GOLD „He Is Not” (Official video)

‘He Is Not’ is taken of ‘Why Aren’t You Laughing?’, out on Artoffact Records worldwide on April 5th, 2019.

Az augusztus 19-22. között megrendezésre kerülő Fekete Zaj Fesztivál helyszíne ezúttal is a sástói Mátra Kemping, ahol árnyékos sátorhelyek, tágas faházak és egy külön motel várja a vendégeket. A rendezvény részeként a fesztiválozók számos előadáson, workshopban és szervezett gyalogtúrán is részt vehetnek, a különleges helyszín révén a fesztivállátogatás akár nyaralással is egybeköthető. A négy napra érvényes bérletek jelenleg 16990 Ft-ért kaphatók a Tixa rendszerében, szállásfoglalás szintén itt lehetséges, a napijegyek forgalmazása későbbre várható. További infókért kövessétek az esemény hivatalos fb-oldalát!