Az első nevek a 2020-as Rockmaratonra!

2020-ban immáron 30. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legrégebbi rock-metal fesztiválja, a Rockmaraton. A kerek évfordulóhoz nemrégiben egy kerek számú bejelentés is érkezett: mutatjuk, melyik 40 zenekarra – köztük 9 nemzetközi headlinerre – számíthatunk jövő nyáron július 6-11-én, a dunaújvárosi Szalki-szigeten!

Számunkra minden év egy ünnep, hiszen az együtt töltött egy hét a munka mellett nekünk, szervezőknek is igazi kikapcsolódás, az év legkomolyabb bulija. Emellett persze a 30 éves jubileum azért mégis kiemelkedik a sorból. Történelmet írunk, és ehhez méltóan számos különlegességgel készülünk jövőre.

Varga-Csajkás Zoltán, a Rockmaraton főszervezője

Az első fellépőcsomagból kétségkívül a német heavy metal legenda, az Accept neve a legveretesebb. A hetvenes években, Wolf Hoffmann gitáros által összetrombitált, majd feloszlott banda 2009-es újjáalakulása óta második virágkorát éli, új lemezeikkel rendre felülmúlják önmagukat, és rendre a legnagyobb metalfesztiválok nagyszínpadán döngetnek. Méltán remélhetjük hát, hogy a Rockmaratonon is csúcsformában lesznek.

ACCEPT – Balls To The Wall (OFFICIAL LIVE VIDEO)

Taken from „Symphonic Terror – Live In Wacken 2017′: http://nblast.de/AcceptSymphonicTerror. SUBSCRIBE to NUCLEAR BLAST: http://nblast.de/NBytb / SUBSCRIBE to ACCEPT: http://nblast.de/YTacceptSUB ORDER HERE: Nuclear Blast: https://www.nuclearblast.de/accept Spotify: http://nblast.de/AcceptSP Apple Music: http://nblast.de/AcceptAM iTunes: http://nblast.de/AcceptIT Amazon MP3: http://nblast.de/AcceptAMP3 Google Play: http://nblast.de/AcceptGP Deezer: http://nblast.de/AcceptDEE FOLLOW ACCEPT: Like: https://www.facebook.com/accepttheband Watch: http://bit.ly/subs-acept-yt Follow: https://twitter.com/accepttheband https://www.instagram.com/acceptworldwide/ https://vk.com/acceptofficial

Accept – Balls To The Wall (élő felvétel a Symphonic Terror – Live in Wacken 2017 kiadványról)

Szintén Németországból, ám pár fokkal gyorsabb és gorombább zenével érkezik a Destruction, az európai thrash metal színtér jól ismert bandája – a veretes múltú csapat még idén ránk szabadítja tizenötödik, Born To Perish című albumát, melyből jövő nyáron várhatóan alapos ízelítőt kapunk.

DESTRUCTION – Born To Perish (OFFICIAL VISUALIZER)

The title track from the new album ‘BORN TO PERISH’. Order at http://nuclearblast.com/destruction-borntoperish. SUBSCRIBE to Destruction: http://nblast.de/subsDestrYt SUBSCRIBE to Nuclear Blast: http://nblast.de/NBytb ‘BORN TO PERISH’ is out August 9th on Nuclear Blast!

Destruction – Born To Perish (a 2019-es Born To Perish albumról)

Folk metal nélkül nincs Rockmaraton, ezért 2020-ban a stílus megkerülhetetlen finn zászlóshajója, az Ensiferum zenél majd a Szalki-szigetre; míg a death metal rajongók a kanadai death metal négyesfogat, a Kataklysm jóvoltából készülhetnek egy kiadós tombolásra. A Rockmaraton titkos favoritjának ígérkezik a Crystal Lake fellépése: a Japánból érkező, a metalcore technikásabb, progresszív ágát képviselő zenekar első ízben mutatkozik be a magyar közönségnek. A hazájában régóta ismert csapat nemzetközi karrierje a 2015-ös The Sign albummal kezdett fölfelé ívelni, a Rockmaratonon pedig ehhez hasonló nótákkal igyekeznek majd megvetni a lábukat:

Crystal Lake – Apollo【Official Music Video】

2017.10.11日 Release Crystal Lake「Apollo」 ¥2,100+tax / CUBE-1008 CD 1.Apollo 2.Machina 3.Dreamescape(Omega PhaseOne Remix) DVD 1.Alpha 2.Omega 3.Matrix 4.Metro 5.Six Feet Under 6.Waves 7.Prometheus 8.The Fire Inside Crystal Lake「TRUE NORTH FESTIVAL」 2017年10月21日(土)東京都 新木場STUDIO COAST http://crystallake.jp

Crystal Lake – Apollo (a a2018-as Helix albumról)

Punk és hardcore zenéből sem lesz hiány: a svéd hardcore punk farkas falka, a Wolfbrigade mellett a Quebec-i Get The Shot is kiadja majd minden fojtott indulatát a Szalki-szigeti színpadon, akárcsak az 1978-ban alakult, kultikus angol punk brigád, a Cockney Rejects. Végül a sehová nem kategorizálható zenék szerelmeseinek a sötét hangulatokkal és elvont témákkal hódító Harakiri For The Sky kínálja majd black metal, shoegaze és post-rock elemekből összeválogatott muzsikáját.

Harakiri For The Sky – Funeral Dreams (Official Lyric Video)

AOP (EU-Shop) https://shop.aoprecords.de AOP (US-Shop) https://www.indiemerchstore.com/b/aop-records EMP: https://www.emp.de/p/iii%3A-trauma/337023.html Amazon: https://goo.gl/Xfskzt JPC: https://goo.gl/FPgaF9 Exlibris (CH): https://goo.gl/RCbbtS Napalm Records (AT): https://goo.gl/6SwnLJ Itunes: https://itunes.apple.com/album/id1110679228?ls=1&app=itunes Amazon MP3: https://amzn.com/B01F5XVVO0 Google Play: https://goo.gl/43bVdh Spotify: https://open.spotify.com/album/2MS5DSkHrxvFOJPRkfntjx Distribution: http://www.plastichead-distribution.com/ (Europe, USA, World) http://www.edel.com (Germany, Austria, Switzerland) Harakiri for the sky: https://www.facebook.com/HarakiriForTheSky/ Directed by Andreas J.

Harakiri For The Sky – Funeral Dreams ( a 2016-os III. Trauma albumról)

A nemzetközi szereplők mellett elég erősen indít a hazai mezőny is, az Archaic, a Bornholm, a Burnout, a Cadaveres, a Counter Clockwise, a Depresszió, a Divided, a Don Gatto, a Dorothy, a Dreamgrave, a Jack, a Harmed, a Krampüs, a Lord, a Lost Continent, a Moby Dick, a Mudfield, a nemecsek, az Omega Diatribe, a P. Box, a Paediatrician, a Phrenia, a Prosectura, a Road, a Rózsaszín Pittbull, a Samas, a Sear Bliss, a Shapat Terror, a Tales of Evening, a Tisztán A Cél Felé és a Watch My Dying már biztosan ott lesz júliusban Dunaújvárosban.

A bejelentéssel egyidőben elindult a bérletek értékesítése is: jelenleg 16.990 Ft-ért váltható meg a részvétel az egyhetes rockparadicsomba – online a fesztivál weboldalán, vagy a Tixa rendszerén keresztül. További információkért kövessétek az esemény hivatalos oldalát!