Az első nevek a 2020-as Rockmaratonra!

2020-ban immáron 30. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legrégebbi rock-metal fesztiválja, a Rockmaraton. A kerek évfordulóhoz nemrégiben egy kerek számú bejelentés is érkezett: mutatjuk, melyik 40 zenekarra – köztük 9 nemzetközi headlinerre – számíthatunk jövő nyáron július 6-11-én, a dunaújvárosi Szalki-szigeten!

Számunkra minden év egy ünnep, hiszen az együtt töltött egy hét a munka mellett nekünk, szervezőknek is igazi kikapcsolódás, az év legkomolyabb bulija. Emellett persze a 30 éves jubileum azért mégis kiemelkedik a sorból. Történelmet írunk, és ehhez méltóan számos különlegességgel készülünk jövőre.

Varga-Csajkás Zoltán, a Rockmaraton főszervezője

Az első fellépőcsomagból kétségkívül a német heavy metal legenda, az Accept neve a legveretesebb. A hetvenes években, Wolf Hoffmann gitáros által összetrombitált, majd feloszlott banda 2009-es újjáalakulása óta második virágkorát éli, új lemezeikkel rendre felülmúlják önmagukat, és rendre a legnagyobb metalfesztiválok nagyszínpadán döngetnek. Méltán remélhetjük hát, hogy a Rockmaratonon is csúcsformában lesznek.

Accept – Balls To The Wall (élő felvétel a Symphonic Terror – Live in Wacken 2017 kiadványról)

Szintén Németországból, ám pár fokkal gyorsabb és gorombább zenével érkezik a Destruction, az európai thrash metal színtér jól ismert bandája – a veretes múltú csapat még idén ránk szabadítja tizenötödik, Born To Perish című albumát, melyből jövő nyáron várhatóan alapos ízelítőt kapunk.

Destruction – Born To Perish (a 2019-es Born To Perish albumról)

Folk metal nélkül nincs Rockmaraton, ezért 2020-ban a stílus megkerülhetetlen finn zászlóshajója, az Ensiferum zenél majd a Szalki-szigetre; míg a death metal rajongók a kanadai death metal négyesfogat, a Kataklysm jóvoltából készülhetnek egy kiadós tombolásra. A Rockmaraton titkos favoritjának ígérkezik a Crystal Lake fellépése: a Japánból érkező, a metalcore technikásabb, progresszív ágát képviselő zenekar első ízben mutatkozik be a magyar közönségnek. A hazájában régóta ismert csapat nemzetközi karrierje a 2015-ös The Sign albummal kezdett fölfelé ívelni, a Rockmaratonon pedig ehhez hasonló nótákkal igyekeznek majd megvetni a lábukat:

Crystal Lake – Apollo (a a2018-as Helix albumról)

Punk és hardcore zenéből sem lesz hiány: a svéd hardcore punk farkas falka, a Wolfbrigade mellett a Quebec-i Get The Shot is kiadja majd minden fojtott indulatát a Szalki-szigeti színpadon, akárcsak az 1978-ban alakult, kultikus angol punk brigád, a Cockney Rejects. Végül a sehová nem kategorizálható zenék szerelmeseinek a sötét hangulatokkal és elvont témákkal hódító Harakiri For The Sky kínálja majd black metal, shoegaze és post-rock elemekből összeválogatott muzsikáját.

Harakiri For The Sky – Funeral Dreams ( a 2016-os III. Trauma albumról)

A nemzetközi szereplők mellett elég erősen indít a hazai mezőny is, az Archaic, a Bornholm, a Burnout, a Cadaveres, a Counter Clockwise, a Depresszió, a Divided, a Don Gatto, a Dorothy, a Dreamgrave, a Jack, a Harmed, a Krampüs, a Lord, a Lost Continent, a Moby Dick, a Mudfield, a nemecsek, az Omega Diatribe, a P. Box, a Paediatrician, a Phrenia, a Prosectura, a Road, a Rózsaszín Pittbull, a Samas, a Sear Bliss, a Shapat Terror, a Tales of Evening, a Tisztán A Cél Felé és a Watch My Dying már biztosan ott lesz júliusban Dunaújvárosban.

A bejelentéssel egyidőben elindult a bérletek értékesítése is: jelenleg 16.990 Ft-ért váltható meg a részvétel az egyhetes rockparadicsomba – online a fesztivál weboldalán, vagy a Tixa rendszerén keresztül. További információkért kövessétek az esemény hivatalos oldalát!