Visszafogott smink és tartós arcfestés

A tegnapi napot előre tudni lehetett, hogy olyan középtempósra sikeredik a zenei felhozatalt elnézve, nem fejrázásról és léggitározásról fog szólni. Persze ezt is ki lehet maxolni, ha az elődadó úgy akarja. Nézzük hogyan sikerült.

 

A Years and Years szintipop fellépésére egész szép kis tömeg verődött össze. Elől álltam meg és körülöttem tele voltak napijegyes magyarokkal. Elsőre azt hittem, hogy Post Malone előtt hangolódnak kicsit. Aztán észre kellett vegyem, hogy tizenhat éves, de húsz éves felsőbe öltözött lányaink kívülről ismerik a szövegeket és nem csak vonatozni vagy egy instára jöttek be kordonok elé. Sőt jobbról-balról magyar srácok vettek körbe és nagy bológatásokkal jelezték, hogy nekik is tetszettek a számok.

No Title

No Description

 A két albummal rendelkező londoni zenekar számos jelöléssel, díjjal rendelkezik év felfedezettje, hangja, albuma kategóriában. A Timberlake tekintetű, Jacko hangfekvésű Olly Alexander énekes rövidnadrágban, fekete necc felsőben és délutáni make uppal érkezett. A jócskán megtelt nagyrét némiképp zavarba hozta, amit a közönség soraiból feladott pár szál rózsa csak tetézett. A színpadkép teljesen Olly dívaságára építkezett, a zenekart és a vokalistákat másfél emelet magasságba pakolták fel. A frontember cd minőségben adta elő a számokat, táncolt hozzá, andalgott, modelleket megszégyenítő magabiztossággal vonult a színpadon.

A Timberlake tekintetű, Jacko hangfekvésű Olly Alexander csinálja a hangulatot a Nagyszínpadon. #yearsandyearsfan #sziget2019 #fesztblog

22 Likes, 1 Comments – @fesztblog on Instagram: „A Timberlake tekintetű, Jacko hangfekvésű Olly Alexander csinálja a hangulatot a Nagyszínpadon….”

Mivel három ismert számuk van – ez két stúdiólemezzel rendelkező formációnál és egy viszonylag fiatal zenekarnál manapság ez elfogadottnak számít – a többi időt nagyon hasonló tempójú, ó ó ó-zós számok töltötték ki. Bármennyire lelkesen énekelték körülöttem, nem tudott hosszútávon rám ragadni a hangulat. Nem ásítottam bele dalok, próbáltam inkább a részletekre figyelni. Olly nagyszínpadra való tehetséges énekes, de még kell nekik vagy három négy sláger, hogy teljes értékű legyen produkciójuk. 10/5

 

Post Malone kétségtelenül az egyik legmegosztóbb személy ebben a mostani zenei katyvaszban. Kinézete is hagy némi kívánni valót maga után, de Mike Tyson után már az arctetkó is mainstream. A huszonnégy éves faszi úgy néz ki, mintha negyven pluszos lenne, mint aki megjárta az orosz börtönöket és ott rittyentették volna ki így pufi pofiját, és csak az alkohol és a drogok teszik ki mindennapjait. És ez nagyjából így is van. Dan Bilzerian-hez hasonló életet él, és sok kábó hatására nem arról ír, hogy sokat drogoztam, foglalkoztat az öngyilkosság és az milyen volt, hanem jelenben énekli mindezt. Ez a kendőzetlen őszinteség sem új, csak van hozzá egy olyan zenéje amivel együtt ez most jól szól és divatos lassúcska lendületű mert új: némi trap, hip-hoppal megtoldva. A mostani tizenéveseknek pedig ez jutott, így ezért vannak oda.

Milyen megb@szni a los angeles-i  ribiket, akik a kólát keresik bérelt házában. Ez világképe. Ne legyünk álszentek, nincs új a Nap alatt! Az általa megénekelt és elhunyt rocksztárok mint Morrison vagy Bon Scott ugyan így éltek nagyjából. Sőt, Jagger is tudna mesélni. Post Malone egyébként jó úton halad, hogy pocira úgy nézzen ki lassan, mint The Doors frontembere halála előtt, ezzel az életvitellel pedig közelebb kerüljön a 27-esek klubjához.

No Title

No Description

A színpadon kék pizsiben mackósan mozgott, úgy masírozott mint aki a saját árnyékára akar rálépni, de az mindig elfut előle. Próbálta magát többször a földre dobni, hogy ott haljon meg nekünk, de ez inkább tűnt egy fekvőtámasznak való neki készülődésnek. De legalább többször megpróbálta.

Egyedül volt, mint az ujjam. Egy árva dj vagy technikus nem volt a közelében, a zene és dalok vokáljai playback-ről mentek, ha eltartotta a mikrofont akkor is volt egy hang az éterben. Eztet ő így szokta. Elsőre fura volt ez a látvány cirka egymillió dollárért, de aztán megszoktuk két szám után. Még ezzel együtt is sikerült közönsége figyelmét fenntartania. Az enyémet talán kevésbé. Stay című akusztikus számát, maga adta elő gitárral, amit a rockstar alatt szét is tőrt. Nem játszotta ki idejét, húsz perccel a meghirdetetthez képest elköszönt – ezzel így nem vált teljesen dög unalmassá – majd lejött tenyeret tenyérrel érinteni a közönség első soraiba. 10/6

Kék pizsiben, tartós arcfestéssel, megjött a syracuse-i születésű mackó! Helló @postmalone❗️ #postmalone #sziget2019 #fesztblog

13 Likes, 0 Comments – @fesztblog on Instagram: „Kék pizsiben, tartós arcfestéssel, megjött a syracuse-i születésű mackó! Helló @postmalone❗️…”

 

képek: sziget fb