Pipravite, Pozor, Start! Irány az Uprising!

(Tomerka vendégszerzőnk cikke.)

Pár éve márnemistudomki kérdezte, hogy van-e kedvem elmenni Pozsonyba valami Uprising nevű fesztiválra (talán ogi, vagy Boci volt?). Azonnal sör és knédli jelentek meg a szemeim előtt, ráadásul miközben ezen morfondíroztam elhangzott a bűvös mondat is: Vazze! 1 euro egy korsó sör!

Mit válaszolhat ezek után az emberfia? Persze, hogy megyek. Szállást foglaltunk, elindultunk. A kocsiban gondoltam megkérdezem azért, hogy ez miféle fesztivál?
Reggie – szólt a válasz.

Utoljára a Ladánybene 27 koncertjein hallottam élőben reggie-t (legalábbis amire emlékszem, bár állítólag azóta voltam néhány Paso, Irie Maffia és Ocho Macho koncerten is) és az bizony nem ma volt, de a fílinget szeretem, a stílusa sem áll tőlem nagyon távol és persze az 1 eurós sör…

Mit mondjak, egyetlen percét sem bántam meg ennek a döntésnek. Bár a zenekarok nagy része ismeretlen volt számomra, de minden koncert amire eljutottunk tökéletes zenei hangzással és remek jó kis zenékkel szólt. A fesztivál mérete pont barátságos, se nem kicsi, se nem nagy. A reggie zene, a vízpart, az emberek és persze az 1 eurós sör egyszerűen tökéletessé teszi az egészet!

Azóta számomra ez a nyár egyik legjobban várt zenei fesztiválja. Az árak ugyan már változtak, de még mindig bőven megfizethető. Az emberek jókedve, kedvessége és a reggie zene pedig örök, mint a rasztaszív dobogása.

És akkor most szemezgessünk kicsit az idei felhozatalból:

Természetesen hamár reggie és raszta akkor vétek lenne nem Julian Marley-val kezdeni a listát. Ő Bob Marley fiaként lehet, hogy nem a legjobb zenét hozza a fesztiválra, de az biztos, hogy ikonként ő a legnagyobb. Ő és testvérei a reggie Jakson’s five-ja.

A legjobban ismert zenekar pedig talán az Inner Circle. Ki az aki nem ismeri a Bad boys-t, vagy a LaLaLalaLonglonglilonglonglong –ot? A hangulat garantált!

De rajtuk kívül több mint 40 előadó szerepel a fesztivál line up-ján. Mi ott leszünk és ha rám hallgattok, ti is eljöttök.

 

Annyit mondok:

Majd kiülök a partra, bármikor ez jó.
A pipámban ganja, csak a reggae szól.
Élvezem a napfényt, ahogy tűz.
Mert tudom már rég, hogy ez az amit szeretnék.

 

minden, amit a fesztiválról tudni kell a ott van a FB oldalukon.