5+1 előadó, akit érdemes lesz meghallgatni az idei Electric Castle-n

Korábban már írtunk az erdélyi Electric Castle fesztiválról. Akkor a fesztivállal, most viszont kicsit konkrétabban, annak fellépőivel foglalkozunk; összegyűjtöttünk 5 plusz egy olyan előadót, akit melegen ajánlunk az idei felhozatalból.

sas
EC
  1. The Horrors

Ismerősen csenghet a név azok számára, akik a 2016-os Sziget augusztus 12-ei napjára kilátogattak, ugyanis a The Script, az alt-J és Gogol Bordello mellett a 4. nagyszínpados fellépő volt a The Horrors. De nem is olyan rég, tavaly november végén is megörvendeztetett minket a brit zenekar a Dürer Nagytermében.
2005-ben alakult formáció folyamatos megújuláson megy keresztül az elmúlt években. Kezdték a kicsit gótosabb vonallal, majd átálltak a sikert meghozó, posztpunk felé húzó pszichedelikus-rockra, most pedig egy dreampopos irányt kezdtek el felvenni. Ahogy a zenéjük, úgy fellépéseik is kiszámíthatatlanok (gondolok itt a korábban említett Sziget-es koncertjükre). Mindenképpen megérnek egy misét.

  1. Mura Masa

Előzővel ellentétben, a brit elektronikus zenei producer még nem járt hazánkban és hozzánk legközelebb pont az Electric Castle-n fog fellépni. Fiatal kora ellenére már két kategóriában is jelölték a tavalyi Grammy-n, többek közt a ’Legjobb dance/elektronikus album’ kategóriában is. Az említett album, mely az előadó nevére, Mura Masa-ára hallgat, több mint 327 millió lejátszást szedett össze, emellett pedig olyan előadók működtek közre rajt, mint például Desiigner, Charli XCX, A$AP Rocky és nem utolsó sorban a Gorillaz frontembere, Damon Albarn is.

  1. Son Lux

https://www.youtube.com/watch?v=8PIPyPMNnp8

Lehet, hogy csak a magamból indulok ki, de szerintem kevés olyan ember van, aki a nagy YouTube-os zenés felfedezései közben ne találkozott volna a Son Lux-szal, vagy ha nevük nem is, fentebbi daluk, az Easy már biztosan ismerősebben csenghet többek számára.

2 hónapja még a legfrissebb albumjuk bemutatóját, a Brighter Wounds ürügyén voltak a Dürerben, viszont október 8-án visszatérnek az Akváriumba. E kettő közé ékelődik be az EC-s fellépésük, ami minden bizonnyal akkora siker lesz, mint az előbb említett sold out-os, düreres gigjük. Repertoárjuk rendkívül széles; 7 albummal és 5 EP-vel a hátuk mögött érkeznek a Bánffy kastélyba.

  1. Digitalism

Ismét egy olyan párost ajánlunk a figyelmetekbe, akik kötődnek a Dürerhez; nyáron lépnek majd fel itt. A Digitalism-ről van szó. A német duó zenéi a gamer kultúra hívei számára ismerősek lehet, hiszen számaik megjelentek a Forza Horizon-ban, a Need for Speed: ProStreet-ben, a Saints Row 3-ban, a Just Dance 2-ben és a FIFA 08, 12 és 17-ben is. 2016-os Mirage című albumjuk megjelenése után visszavonultak második világháborús bunkerjükbe, hogy folytassák az alkotói munkát, melynek eredménye a két hónapja megjelent Zdar C1u6 EP és az egy hete megjelent single, a Space Race.

  1. Wolf Alice

Az idei fesztiválszezon minden bizonnyal egyik legkapósabb alternatív rock zenekara a Wolf Alice. Meghívást kaptak az idei NOS Alive-ra, a Rock Werchter-re, a Madcool-ra, a berlini Lollapalooza-ra, többek közt az idei Szigeten és természetesen az Elecrtric Caste-n is tiszteletüket teszik.
A négy fős banda két éve jelölt volt a BBC Sound of 2015-re olyanok társaságában, mint a Years & Years, Slaves, Kwabs, Stromzy vagy James Bay. Emellett jelöltek voltak a Brit Awards-on, a Mercury Prize-on, a Grammy-n és az NME Awards-on, ahol két díjat haza is vihettek.
Tavalyi Visions of a Life c. albumukra több mint 25 milliószor kattintottak, míg a 2016-ban megjelent My Love Is Cool lemezük Deluxe Edition-je még ezt a számot is túlszárnyalta. Silk című daluk pedig a Trainspotting második részének egyik betétdala volt.

  • +1 Fran Palermo

Ha valahol, akkor az Electric Castle-n biztos, hogy nem lesz honvágyad!
A tavalyi évhez hasonlóan idén is lépnek fel magyar zenekarok Bonchidán, ám mi minden további nélkül a magyar indie-rock nagyágyúját, a Fran Palermo-t ajánljuk. Nem nagyon kell bemutatni a srácokat szerintem senkinek. Gyakorlatilag nincs olyan nevesebb fesztivál Magyarországon, ahol eddig ne léptek volna fel és ne lépnének fel az idén. Tavaly ők is képviselték hazánkat 31. Holland Eurosonic Noorderslag showcasen.

Elismeréseik közt ott van például a 2016-os felfedezettjének járó díj, melyet a Petőfi Zenei Díjátadón nyertek el.

Nevük mellett pedig két lemez (Fran Palermo; Razzle Dazzle) és 4 EP díszeleg.

Electric Castle
Bonchida, Bánffy-kastély
Július 18.-23.
Jegyvásárlás, egyéb infók

One thought on “5+1 előadó, akit érdemes lesz meghallgatni az idei Electric Castle-n

Comments are closed.