25 év elmúlt pontosan – Arénázik a Quimby

A 2005-ös Kilégzés után, ami talán mai napig az együttes legnépszerűbb albuma, az a hír járta, hogy már csak kislemezeket fognak kiadni, és jött szépen sorban az Ajjajjaj és a Lármagyűjtögető is, mindkettő 2009-ben.

25
Quimby 25

Úgy tűnik, meggondolták magukat, hiszen 2010-ben mégis kipottyant a kezük közül a Kicsi ország 17 vadiúj dallal, majd a Kaktuszliget 2013-ban, idén pedig a 25. jubileumra jön a 15. album, a Jónás jelenései, aminek már a tracklistjét is ismerjük:

  1. Forradalom
  2. Tükrök olcsón
  3. Vega-gringó
  4. Az embered
  5. Az altató álma
  6. A próféta
  7. Üzenet nincs
  8. Heaven Goes to Hell
  9. Méznyaló
  10. Lejárt lemezek
  11. Sirató

A Forradalom, Tükrök olcsón, Heaven Goes to Hell, Méznyaló, Lejárt lemezek és a Sirató már meghallgatható a zenekar YouTube csatornáján, Spotify-on stb…, én már megtettem többször is, és megmondom őszintén, kifejezetten tetszik, amit eddig hallottam.  Sőt, a Méznyaló az utóbbi idők legjobb Dódis dala (főleg a számomra hallgathatatlan Unbekannte Schmerzen után).

Sokan mondják, hogy a Quimby már nem az igazi, a régi dalok jobbak voltak, a koncertek már nem olyan jók (stb., stb…), de én ezzel nem értek egyet. Tavaly nyáron háromszor hallottam őket, ebből kétszer fesztiválon, és mind a három koncerten jól éreztem magam. Látszik, hogy imádják, amit csinálnak, továbbra is érezhető az energia, és ez az új dalokban is benne van, és hiába mondja Tibi, hogy igazából ugyanazokat a dalokat írják meg újra és újra, szerintem mindig tudnak valami újat mutatni.

November 26-án az Arénában adnak jubileumi koncertet, amiről a szervezők a következőt írták: a fontos jubileum apropóján a Papp László Budapest Sportarénába álmodnak egy monstre színházi elemekben bővelkedő ünnepi játékot. A főszerep természetesen az elmúlt 25 év kalandjaié, zenéié és tanulságaié lesz. Különleges látványvilágú, társművészetekkel gazdagított teátrális, nagy ívű koncertélménnyel várja majd a zenekar a rajongóit. Sosem látott, közel három órás érzelmi hullámvasút, 100% rock ’n’ roll. (broadway.hu)
Ha az utóbbi évek formáját hozzák ebben a 3 órában, azt gondolom, jól fogunk szórakozni.

A Jónás Jelenései stílusosan a koncert napján kerül a boltokba, a lemez előrendelhető a shop.quimby.hu oldalon az új album arculatát követő kiegészítőkkel együtt, hogy azokban rophassuk majd a lemezbemutatón.

Quimby
2016.11.26.
Budapest Sportaréna
Jegyek, event