Nem vicc – A Sziget Fesztiválköztársaságba tényleg csak érvényes okmánnyal léphetsz be

Idén eddig a Volt és Sound beléptetésnél olvashattátok, hogy valami megváltozott a Sziget Produkciók beléptetésnél. Igen, macerásabb lett meg és ha elképesztő meleg van, vagy esik az eső netán fúj a szél, az ember pokolba is kívánja a rövidebb-hosszabb ácsorgást. Ennek ellenére ekkora nemzetközi tömegrendezvényen nem árt a biztonság. Sajnos történtek az elmúlt hetekben olyan terrorcselekmények, hogy indokolt legyen ez a fajta ellenőrzött beléptetés, az új check-in.

check-in_final_jav_cs6.ai

Nézzük mi változott?!

Ha indultok a Szigetre első és legfontosabb, hogy hozzátok magatokkal érvényes személyi igazolványotokat vagy útleveleteket! A beléptetetés kétféleképpen történik vouher-rel vagy vócser nélkül. Nézzük az elsőt! Tehát azt amikor a 5 vagy 7 napos bérletet esetleg a napijegyet a neten vetted. Akkor a rajta lévő QR kód-ot leolvassák, beszkennelik a hivatalos okmányokat, aztán kapod is szalagot. A másik ha személyesen veszed a jegyet – és most már csak azt mert minden bérlet elfogyott szóval érdemes iparkodni-, voltaképp a fizetés előtt regisztrálják az okmányt, ha minden okés, kapod a szalagot. Ennyike.

Így az a gyakorlat, amikor egy haver, több barátja vócserét is egyszerre cserélte be karszalagra kényelmi okokból, jófejségből – az most most a megszemélyesítés miatt nem fog működni. A karszalagot tehát minden látogató csak saját magára válthatja ki.

Tanács:

Persze érdemes előbb jóval érkezni, hogy elkerüld a torlódást. A szervezők ennek ellenére azt kommunikálják, hogy ebből majd nem sokat veszünk észre. Mi a szerkesztőségből nem egyszer még program kezdés délelőttjén vagy amikor elindul a beköltözés kimegyünk feltetetni a szalagot. Így az esemény napján – most ugye ez augusztus 10-dike – csak elegánsan besétálunk a fesztivál területére.

Frissítés

Ha BMV-vel (busz, metró, villamos) vagy HÉV-vel érkezel?

  • Keresd a K-híd bejáratát!
  • Itt mutasd majd be vócsered és érvényes személyi igazolványod / útleveled a beváltópontoknál
  • Vedd át karszalagodat!

 Ha BMW-vel, biciklivel, Citypass különbusszal, taxival vagy lakókocsival érkezel?

  • Menj a H-hídnál található bejárathoz, vedd át karszalagot!
  • Minden egyéb karszalag (kempingjegyek, extra értékmegőrző, stb. egy másik beváltóponton vehetőek át – részletek itt)

Ha hajóval érkezel?

  • Akkor a Hajó kikötőnél fogsz kiszállni és itt kell bemutatni a vócseredet és átvenni a karszalagot

Mindenféle térképek itt, megközelíthetőségi lehetőségek itt

Kapunyitási és beköltözési időpontok

Bérletesek figyelem!

Magát a szalagot augusztus 7-én bármely bérletes ki tudja kérni és csuklóján tudhatja a fesztivál előtt, elkerülve így a várakozást. Belépni a Szigetre természetesen csak a jegy érvényességének megfelelően tudtok.

  • A kempingesek érvényes beköltözőjeggyel a Fesztiválterületre augusztus 7-én, vasárnap délután 6 órától léphetnek
  • 7 napos bérlettel – augusztus 10. szerda,6 órától
  • 5 napos bérlettel – augusztus 12. péntek, 6 órától
  • Napijeggyel – az adott napon, 6 órától

Upgrade kempingek (VIP, Alternativa, Apéro, Siesta, Bridge, Családi, Ability + Karaván Kemping)

  • Ha bármelyik upgrade kempingbe szól a jegyed, érvényes beköltözőjeggyel augusztus 7. vasárnap délután 5 órától léphetsz be.
  • Faház, telepített lakóautó, deluxe telepített lakóautó, Farm ház, Accordion ház, kunyhó, előre telepített sátor vagy extra comfort sátor tulajdonos vagy, karszalagodért keresd a kempinged recepcióját.
  • Ha Karaván Kempingjegyed van, karszalagodat a Karaván Kemping recepcióján veheted át!

És egy jó tanács kezdő szigetelőknek:

A karszalagot mindig arra a kezünkre tegyük amelyikkel nem a hátsónkat szoktuk törölni.