Hangolódjunk a Fishingre! 3.rész

Már előző két ajánlónkban is feltettük a kérdést: mivel is lehetne jobban hangolódni a hamarosan rajtoló Fishing On Orfű fesztiválra (az idei program szemezgetése mellett, ami lesz idén is hamarosan a Fesztblogon), mint a tavalyi emlékek felidézésével? Már persze ha van mit felidézni! Szerencsére segítenek nekünk a FOO szervezői, ugyanis az utóbbi időben elkezdték megosztani az tavalyi év számos koncertjét, ráadásul nagy részük teljes egészében felkerültek a netre! Lássuk őket, ahol lehet, egy-két tavalyi mondatunkkal együtt (amit még esetleg fel tudunk idézni)! Tavalyi értékelőnk itt olvasható.

  • Ivan & the Parazol

Ivan & the Parazol – Fishing on Orfű 2015 (Teljes Koncert)

Az Ivan & the Parazol 2015-ös koncertje a Fishing on Orfű fesztiválon.

  • Intim Torna Illegál

Intim Torna Illegál – Fishing on Orfű 2015 (Teljes Koncert)

Az Intim Torna Illegál 2015-ös koncertje a Fishing on Orfű fesztiválon.

  • Uzipov

Uzipov – Fishing on Orfű 2015 (Teljes Koncert)

Az Uzipov 2015-ös koncertje a Fishing on Orfű fesztiválon.

  • Halott Pénz

Halott Pénz – Fishing on Orfű 2015 (Teljes Koncert)

A Halott Pénz 2015-ös koncertje a Fishing on Orfű fesztiválon.

  • Fekete Város

Fekete Város – Fishing on Orfű 2015 (Teljes Koncert)

A Fekete Város zenekar első koncertje a 2015-ös Fishing on Orfű fesztiválon. Rendezte, vágta: Kálocz Tamás A hangot keverte: Brucker Bence (SuperSize Recording) A zenekar: Lovasi András – Basszusgitár Nagy Dávid – Dob Kálocz Tamás – Gitár, ének Pálinkás Tamás – Gitár, vokál Sárközy Zoltán Papa – Billentyűk Közreműködött: Polgár Odett – Ének Dalok: 01.

  • …és végül, itt a teljes tavalyi Kispál koncert!

Kispál és a Borz – Fishing on Orfű 2015 (A teljes koncert)

A Fishing on Orfűn 2014-ben tartotta első tematikus visszatérő koncertjét a legendás Kispál és a Borz. A három évre tagolt rendhagyó újjáalakulás időrendben veszi sorra a zenekar életművét: 2014-ben az első három lemez legjobb dalaiból válogattak, 2015-ben a középső, míg 2016-ban a lezáró korszak következik.

Erről már prezentáltunk egy igen részletes cikket, én most csak kiegészítenék. Az elején egyáltalán nem éreztem lelkesnek Lovasiékat, ismét megcsapta az orromat az a „rutinmunka” szag, amik miatt az utolsó évek Kispál koncertjein is rosszul éreztem magam. A setlisttel sem értettem feltétlenül egyet, a most feldolgozott három lemez (külön bemutattuk őket itt, emitt meg amott) bőven tartalmaz annyi dalt, amikből össze lehetett hozni egy király koncertet. Ehelyett elég serényen „átnyúlkáltak” a Holdfényexpresszreis.

De aztán volt egy pillanat, amikor úgy láttam Lovasin, mintha bekattant volna neki, hogy mégiscsak „otthon van, az övéi között”, elkezdhet még jobban bohóckodni, eszébe jutott, hogy szólhat úgy a színpadon zenésztársaihoz és a közönséghez, ahogy máshol nem teheti meg. És innentől kezdve lett igazán „orfűi” a koncert. (Ha még egyszer idézőjelet használnék a cikkben, törjétek el a kezemet.) A végére a szokásos népünnepélyé alakult az előadás, így ugyan nem ért fel a tavalyihoz, de még mindig egy olyan élmény, amivel elleszünk jövő júniusig.

Persze ezeket leszámítva voltunk csomó koncerten tavaly (ezekről itt tudsz olvasni), csak sajnos ezek nem kerültek fel (még?) a netre. Mindenesetre attól még lehet hangolódni ezekkel a dalokkal, hajrá, már nincs messze Orfű!

Jegyeket még korlátozott számban itt tudtok venni.