Bár még messze van, de idén is lesz SzeptEmberFeszt

A Kárpát-medence kultúrája és gasztronómiája ismét Budapesten! Átiratok színpadra és szabadtérre, táplálék a testnek és a léleknek! Gőzerővel folynak a 2016-os fesztivál előkészületei, új szervezésben, de a régi csapattal együttműködve. A hagyományos programok mellett újabb izgalmas műsorokkal, neves fellépőkkel is készülünk. Maradjatok velünk!

A 2000-ben indult rendezvény létrehozásának célja, hogy a fővárosban is legyen egy olyan mindenki számára elérhető családi rendezvény, ahol egyszerre van jelen a hagyományos magyar gasztronómia, a kultúra és a szórakozás. A kezdetekben a SzeptEmberFeszt két fő eleme a Pörköltfőző verseny és az óriásbográcsban mesterszakácsok által készített rekord mennyiségű pörkölt volt. A gasztronómiai programok továbbfejlődése mellett (Pörköltek Tere, Magyar Grillbajnokság) kialakult egy igen erős kulturális kínálat is! A programelemek folyamatos bővülésével az eredetileg egynapos rendezvény az évek során három napos eseménnyé nőtte ki magát. Több színpadon egész nap változatos zenei kínálat fogadta a látogatókat, a kisebb zenekarok bemutatkozása mellett olyan ismert előadók, együttesek is felléptek a fesztiválon, mint pl. a Balkan Fanatik, Charlie, Lord, Ganxsta Zolee és a Kartel, Mobilmánia, Nagy Feró és a Beatrice, Napoleon Boulevard, Zanzibar.

Családok, a gasztronómia és a koncertek iránt érdeklődők az ország egész területéről, ill. Budapesten tartózkodó külföldi turisták. A hétvégi programjukat tervezetten alakítják úgy, hogy legalább egy teljes napot a rendezvényen töltenek. A programelemek tudatos összehangolásával szinte minden célcsoportot el tud érni a fesztivál. 2014-ben a látogatók száma meghaladta a 100.000 főt, melynek több mint harmada érkezett vidékről és a külföldi turisták aránya meghaladta a 10%-ot.

http://www.szeptemberfeszt.com/

https://www.facebook.com/SzeptEmberFeszt/