Az első név: Apocalyptica a RockParton!

Ahogy a téli álmukból sorban éledező fesztiválok bejelentései kezdték elönteni az internetet, úgy vártuk, hogy a balatonszemesi RockPart is előhozakodjon végre pár névvel. A 2013-óta létező fesztivál minden évében képes volt előrukkolni valami egzotikus, hazánkat ritkán látogató fellépővel, elég, ha csak az első magyarországi Gojira-koncertre vagy az alig-alig turnézó My Dying Bride fellépésére gondolunk. Az idei év első meglepetése viszont egy jól ismert vendég: a metalzenét formabontóan, négy csellóval újraértelmező finn Apocalyptica, akik június 24-én, pénteken fognak muzsikálni a Balaton-parton.

A találóan „csellómetálként” aposztrofált finn banda először egy albumnyi Metallica-klasszikus vonós átdolgozásával mutatkozott be a nagyközönségnek, utána viszont gyorsan saját zenei alapokra álltak, az érdekes fúzióval pedig nemzetközi szinten átütő sikert értek el. Pályájuk során számos nagy nevű vendégénekes segítette őket, többek közt Ozzy Osbourne, Corey Taylor (Slipknot), Ville Valo (HIM) illetve Cristina Scabbia (Lacuna Coil), 2014-től viszont egy állandó vokalista, Franky Perez is helyet kapott a csapatban. Legutóbbi albumuk, a 2015-ös Shadowmaker is az ő közreműködésével készült, az anyagot pedig ősszel a magyar közönség előtt is bemutatta a zenekar.

2016-ban a RockPart Fesztivál a megszokottnál jóval korábban, június 23-26 körül kerül megrendezésre. Ez három napra való vegytiszta rock/metal dömpinget jelent majd a Balaton partján, a magyar színtér krémjével és jópár külföldi csemegével. Bérleteket jelenleg mindössze 9900 Ft-ért lehet rendelni a Ticketportal rendszerében, az első 500 belépőhöz ráadásul ingyen kemping is jár.