Testünk a vászon – idén negyedszerre is Tetoválók Éjszakája!

Évezredek óta ékszere az embernek. A fiatal harcos az érettség jeleként viselte; a tengerésznek élettérképe volt, utakkal, tettekkel, szerelmekkel; a katona a hazatérés reményét, emlékeit hurcolta magával; a elítélt utolsó menedékként saját sorsát, keserűségét, a szabadulás vágyát álmodta bele. Minden kultúraban különleges jelentéssel bírt, viselője emberi mivoltának bizonyítékaként, lelke lenyomataként tekintett rá. Igen, a tetoválásról van szó: az ősi művészetről, melynek mai szerelmesei egy estére idén is bepillantást engednek rajongásuk világába, a december 5-ei Tetoválók Éjszakáján!

A 2012-ben megálmodott rendezvény a kezdetek óta töretlen népszerűséggel fut, immáron pedig negyedszerre fognak összegyűlni az ország “színes” emberei. A fesztiválnak is beillő esemény helyszíne idén is a jól bevált Dürer Kert, kiegészülve a Dürlinnel. Utóbbi termeiben 102 tűművész fog munkálkodni egész este, sőt a hamarosan moziba kerülő új  Star Wars-filmre való tekintettek, egy külön szekció kizárólag a kultikus filmsorozat témájában varrat majd. Az igazán szerencséseknek viszont még sorba sem kell állniuk: néhány nagylelkű alkotó külön erre a napra készített mintáját – melyeket itt https://facebook.com/bptattoonight/?ref=ts&fref=ts is megtekinthettek – ugyanis az előző évekhez hasonlóan egy regisztráció fejében bármelyik vendég megnyerheti! A tetoválómesterek mellett persze a piercingesek is helyet kapnak: őket majd a Dürerben találhatjátok meg. Az ajándékozásból ők sem maradnak ki: egy külön sorsoláson 100 piercing is gazdára talál az este.

De hogy a fesztiválfeeling is meglegyen, pár remek koncert is jár a belépőért: itt fog zúzni a nemrégiben új albummal jelentkezett Road, fellép a ska-mester PASO, a hardcore hip-hopra fölesküdött KILLAKIKITT, továbbá a Mary Popkids, a Kovbojok, Karai Anna, illetve a Dalból ismerős Passed is. Emellett szabadfoglalkozásként lehet rémüldözni az Interaktív Horror Házban, esetleg a táncoslányok között ejtőzni a Titty Twister bárban, akik minden félórában erotikus műsorral fognak gondoskodni a szórakoztatásról.

A IV. Tetoválók Éjszakája fő fellépője: a Road

A Tetoválók Éjszakája mindenkié. Érkezhetsz mintásan vagy anélkül, a zene, a hangulat miatt vagy csak egyszerű műkedvelésből, az élmény garantált. Ha ezidáig viszolyogva lestél a tetováltak – vagyis az ijesztőek, különcök, meggondolatlanok, börtöntöltelékek, fanatikusok, önpusztítók, barbárok – tábora felé, itt a lehetőség levetkőzni az előitéleidet. Ha tetkót szeretnél, de még bizonytalan vagy, az ország legügyesebb művészei segíthetnek megteremteni az álmod – és ki tudja, hátha te leszel az egyik kisorsolt alkotás boldog nyertese. Ha pedig magad is a varrottak táborát erősíted… nos, téged minek is győzködlek, nyomás a Dürerbe szombaton!

A IV. Tetoválók Éjszakájára jegyet váltani itt és az esemény oldalán feltüntetett szalonokban lehet 2990 Ft-os elővételi áron, a helyszíni jegy 3500 Ft.