Kispál és a Borz középső életmű orfűi dvd-vel – karácsonyra gyűjtőknek és rajongóknak

Kispál és a Borz középső életmű orfűi dvd-vel – karácsonyra gyűjtőknek és rajongóknak

Mostanában nagyon divatos, hogy különböző zenei oldalakon megjelennek a tíz legjobb tavaszi-nyári, négy fal közötti vagy kertiparti siratós-mulatós very best of-ok, de szinte egyikből sem hiányozhat a Kispál és a Borz egy-egy száma. Hogy ez miért lehet így? Huszonháromévnyi Borz elég volt ahhoz, hogy Lovasi András minden élethelyzetre tegyen fel kérdést, körbejárja, adjon választ, vagy segítsen feldolgozni. Amikor az együttes bejelentette 2010-es búcsúkoncertjét, akkor a szervezők nem véletlen hirdették meg a mindenre van egy Kispál-idézet játékot.

Mikor a tagok adieu-t mondtak egymásnak és közönségnek, akkor azt gondoltuk tényleg ez a vég, aztán dolgok nagy meglepetésre máshogy alakultak. A legelkötelezetebb Kispál-függőknek két éve elvonót rendeznek határon túl és Orfűn, amelynek záróakkordja elméletileg jövőre lesz. Nálunk szerkesztőségileg annyira nagy az egyetértés az együttes iránt, hogy ilyenkor össznépileg ki- és letelepülünk Pécs mellé hol egy éjszakára, hol az egész Fishing-re.

10687086_834345539938660_9220558145192437142_n
fotó: kispál és a borz fb oldal

Az eddigi két koncertről hosszasan beszámoltunk (2014; 2015), illetőleg bemutattuk Nektek korábban egyes albumaikat: Sika, Kasza, Léc, Ül, Bálnák Ki A Partra. Ezen cikkek a hónap egyik legolvasottabb olvasmányai közé szoktak tartozni. Ezért is gondoltuk szólunk, hogy jó hírünk van. A legutóbbi ’95 és 98 közötti lemezek az idei orfűi koncert dvd teljes anyagával egy limitált csomagban újramasterelve kerültek kiadásra Megadó Kiadó gondozásában. A Kispál középső életművének egyes élőben elhangzó részeit hallhatóan megbütykölték, egyes harmóniamenetét rendbe tették. A kiadvány több helyen elérhető, de igyekeztünk a legolcsóbb verziót összegyűjteni. Íme:

BORZ PACK 02 3DA 2015-ös kiadványt itt lehet megrendelni. Akinek a tavalyi nincs meg esetleg az emitt teheti meg; korlátozott számban még ez is elérhető. Akinek pedig a kettőre együtt fáj a foga, azok ezt a linket küldjék tovább a Jézuskának. A 2016 kiadvány lesz majd a non plus ultra, hiszen abban valószínűleg minden kis- és nagylemez helyett kap filmzenéstül egy új dallal kiegészítve.